Νέα μοντέλα

CANON EOS R: AΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Εξαιρετικά σημαντικές οι ανακοινώσεις της εταιρίας!

To Photonet βρέθηκε (4/9 – 6/9/18) στην αγγλική πρωτεύουσα και αμέσως μετά τη λήξη της συνέντευξης τύπου, στα πλαίσια της οποίας ανακοινώθηκαν τα σημαντικά νέα, σας τα παρουσιάζει πλαισιωμένα από τις πρώτες εικόνες και video του νέου συστήματος!

Η Canon επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τα όρια της φωτογραφίας και της κινηματογράφησης, με την παρουσίαση του πρωτοποριακού EOS R System.

Η μηχανή βρέθηκε στα χέρια μας για τις πρώτες εντυπώσεις!

Πάνω από τριάντα χρόνια μετά την παρουσίαση του αρχικού συστήματος EOS, το οποίο άλλαξε τα δεδομένα στην εποχή του, το τολμηρό, νέο EOS R System θα επεκτείνει, για ακόμη μια φορά, τις δυνατότητες της φωτογραφίας με αμέτρητους τρόπους. Η νέα μοντούρα φακού RF έχει κατασκευαστεί με ένα ιδανικό μίγμα οπτικής, μηχανικής και ηλεκτρονικής σχεδίασης, για να καταγράφει μοναδικές στιγμές με, μέχρι πρότινος, απίθανους τρόπους.

Μια πρωτοποριακή μοντούρα φακού

Από τη σύλληψή του, το 1987, το EOS System –συμπεριλαμβανόμενου του Cinema EOS– έχει εξελιχθεί στο πιο αναγνωρισμένο σύστημα απεικόνισης στον κόσμο. Η σημερινή παρουσίαση αναβαθμίζει την πλατφόρμα EOS σε νέα επίπεδα, επιχειρώντας να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία του υπάρχοντος συστήματος, με ακόμη μεγαλύτερη απόδοση, δυνατότητες στη σχεδίαση των φακών, και δημιουργική ευελιξία. Η νέα μοντούρα RF βασίζεται στα προτερήματα του υπάρχοντος συστήματος EF, και είναι αποτέλεσμα εντατικής έρευνας των μηχανικών της Canon, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ένα εντυπωσιακό οπτικό σύστημα, με απόσταση από την πατούρα στο πίσω μέρος, 20 χιλιοστά, και μεγάλη διάμετρο μοντούρας 54 χιλιοστών – κάτι που προσδίδει μεγαλύτερη ελευθερία στη σχεδίαση νέων φακών. Η σύνδεση 12 επαφών της νέας μοντούρας επιτρέπει προηγμένη επικοινωνία και μετάδοση ισχύος μεταξύ του φακού και του σώματος της μηχανής, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις σχεδιαστικές επιλογές, με αποτέλεσμα την υψηλότερη ποιότητα εικόνας και την ενισχυμένη χρηστικότητα.

Ο Yuichi Ishizuka, President and CEO, Canon Europe, Middle East & Africa, σχολίασε σχετικά: «Όταν παρουσιάσαμε το EOS System πριν από 30 χρόνια, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι το μέλλον της φωτογραφίας βρίσκεται εδώ. Τώρα, καθώς το EOS System αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά συστήματα απεικόνισης στον κόσμο, η δέσμευσή μας συνεχίζει να ισχύει. Η Canon θα συνεχίζει να επενδύει στο απαράμιλλο οικοσύστημα EOS με μηχανές, φακούς και αξεσουάρ που θέτουν νέα στάνταρ στην ποιότητα εικόνας, την οπτική τελειότητα και απόδοση, ενώ παράλληλα καλύπτουν τις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις των πελατών της».

Εξαιρετική ποιότητα σε κάθε λεπτομέρεια

Σχεδιασμένο από την αρχή, το νέο EOS System έχει επανασχεδιαστεί με γνώμονα τις συμβουλές και υποδείξεις κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του υπάρχοντος EOS System από επαγγελματίες και ενθουσιώδεις φωτογράφους και κινηματογραφιστές. Το EOS R System με τη μοντούρα RF και το σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF υπόσχεται απαράμιλλη οπτική υπεροχή, την ταχύτερη αυτόματη εστίαση στον κόσμο και ταχύτερη επικοινωνία μεταξύ μηχανής και φακού. Χαρακτηριστικά που είναι συνώνυμα με το EOS – γρήγορη απόδοση, εξαιρετική εργονομία και ανώτερη, χωρίς συμβιβασμούς, ποιότητα εικόνας – παραμένουν στον πυρήνα του EOS R System.

Διαθέτοντας καινοτομική τεχνολογία τόσο για φωτογράφηση όσο και κινηματογράφηση, το EOS R System επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο υπό εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό με ακριβή εστίαση, χάρη στο Dual Pixel CMOS AF. Μικρό και διακριτικό, το EOS R System προσδίδει ευελιξία, όπως επίσης και το πλεονέκτημα των αθόρυβων λήψεων. Επιπλέον, προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα βίντεο από κάθε άλλη μηχανή Canon EOS System, εκτός της σειράς Cinema EOS, επιτρέποντας στους κινηματογραφιστές να αναβαθμίσουν τις αφηγηματικές τους ικανότητες σε ανώτερο επίπεδο, με ανάλυση 4K και χρωματικό βάθος 10-bit μέσω HDMI. Το όλο σύστημα έχει τελειοποιήσει τον χειρισμό και τα προηγμένα εργονομικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων ηλεκτρονικό οπτικό σκόπευτρο και εκτεταμένη παραμετροποίηση, τα οποία επιτρέπουν στον χρήστη να δώσει βαρύτητα στο θέμα του, παρά στη μηχανή.

Ένα σύστημα σχεδιασμένο με φακούς στον πυρήνα του

Το EOS R System κληρονομεί όλα τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα του συστήματος, κυρίως πλήρη συμβατότητα με τους υπάρχοντες φακούς EF και EF-S και τα αντίστοιχα αξεσουάρ, όταν χρησιμοποιείται ένας από τους τρεις νέους μετατροπείς φακού, γεγονός το οποίο επεκτείνει τα όρια της σύλληψης εικόνας. Εξάλλου, η Canon παρουσιάζει 4 νέους φακούς, συμβατούς με το EOS R System: τους RF 28-70mm f/2L USM, RF 50mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM και RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτούς εδώ!

Βασισμένοι στην παράδοση των φακών της Canon, οι νέοι υψηλής απόδοσης φακοί, θα διευρύνουν τα όρια της δημιουργικής λήψης, χάρη στα νέα οπτικά μέρη με τεχνολογίες αιχμής, και προηγμένη επεξεργασία εικόνα, τόσο για στατική εικόνα, όσο και για βίντεο. Επιπροσθέτως, οι χρήστες των Canon EOS full frame ή APS-C DSLR μηχανών, μπορούν να απολαύσουν το EOS R System με τους φακούς EF και EF-S χάρη στους σχετικούς μετατροπείς, διατηρώντας την ίδια απόδοση κατά τη χρήση μιας DSLR, καθώς και πρόσβαση στα αξεσουάρ EOS και τα φλας Speedlite.

Γνωριμία με την Canon EOS R

Η EOS R είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή που υιοθετεί τη μοντούρα φακού RF με σύνδεση 12 επαφών, απόσταση από την πατούρα στο πίσω μέρος 20 χιλιοστών και διάμετρο μοντούρας 54 χιλιοστά, που επιτρέπει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στη σχεδίαση των φακών.

Μέσω του συνδυασμού των υψηλής απόδοσης φακών RF, έναν αισθητήρα full-frame CMOS 35mm με περίπου 30,3 εκατομμύρια ενεργά pixel και τον τελευταίο επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8, η EOS R εξασφαλίζει σταθερά υψηλής ποιότητας απεικόνιση. Το σύστημα Digital Lens Optimizer, που διορθώνει παράγοντες όπως τις οπτικές αλλοιώσεις του φακού, βασίζεται στην ισχύ των φακών RF για να αποστέλλει δεδομένα διόρθωσης στο σώμα της μηχανής, ελαχιστοποιώντας τον αντίκτυπο στην ταχύτητα συνεχούς λήψης.

Με το ταχύτερο σύστημα αυτόματης εστίασης στον κόσμο – μέχρι και 0,05 sec – και τη δυνατότητα ενιαίας λήψης κινούμενων θεμάτων με ταχύτητα και ακρίβεια, μέχρι και 8fps συνεχόμενες λήψεις (σταθερό AF) και 5fps με AF tracking, η EOS R επιτρέπει σταθερά αξιόπιστη χρήση. Η EOS R εστιάζει εύκολα χάρη σε σύστημα αφής (Touch and Drag AF), κάτι το οποίο δίνει τη δυνατότητα διαισθητικής επιλογής από ένα σύνολο 5,655 θέσεων AF – περισσότερα από κάθε άλλο ανταγωνιστικό μοντέλο της κατηγορίας. Ως η πρώτη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο που δίνει τη δυνατότητα αυτόματης εστίασης σε χαμηλό φωτισμό μέχρι και -6 EV, η EOS R είναι βελτιστοποιημένη για λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χάρη στο προηγμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο – Electronic Viewfinder (EVF), με 3,69 εκατομμύρια κουκκίδες, παρέχοντας 100 % κάλυψη της σκηνής, επιτρέποντας στον φωτογράφο να βλέπει το θέμα του με ακριβές χρώμα, ακόμη και συνθήκες μηδαμηνού φωτισμού  (σχεδόνσκοτάδι).

Η νέα Canon EΟS R μαζί με το grip μπαταρίας BG-E22.

Η EOS R διαθέτει εντελώς αθόρυβο μηχανισμό λήψης φωτογραφιών, για απόλυτη διακριτικότητα, ακόμη και στις πιο προσωπικές στιγμές, γεγονός που την καθιστά ιδανική για φωτορεπόρτερ και φωτογράφους γάμων.

H EOS R αποτελεί ένα εξαιρετικά ικανό κινηματογραφικό εργαλείο, που υπόσχεται εκπληκτική ποιότητα βίντεο σε ανάλυση 4Κ, δίνοντας απόλυτο έλεγχο στον ήχο, διαθέτοντας περιστρεφόμενη οθόνη (vari-angle) και χειροκίνητη εστίαση. Επιπλέον, οι κινηματογραφιστές μπορούν να εξάγουν σε χρωματικό βάθος 10-bit μέσω HDMI με το Canon Log, το οποίο δίνει επίσης τη δυνατότητα να καταγραφεί βίντεο σε ουδέτερη αντίθεση, με δυναμικό εύρος μέχρι και 12 στοπ στο ISO 400, επιτρέποντας στην τονική διαβάθμιση, κατά την επεξεργασία, να αντλήσει κάθε λεπτή διαφοροποίηση του χρώματος και της λεπτομέρειας σε σκιές και φωτεινά τμήματα.

Η επάνω όψη της Canon EOS R: προσέξτε την πρόσθετη οθόνη που ενσωματώθηκε εκεί.

Σχεδόν κάθε χειριστήριο στο σώμα της EOS R είναι παραμετροποιήσιμο, εισάγοντας νέα επίπεδα εξατομίκευσης και λειτουργικότητας στους χρήστες του συστήματος EOS. Τα γνώριμα, αλλά τελειοποιημένα εργονομικά στοιχεία και ο αξιόπιστος χειρισμός – που συμπεριλαμβάνει στιβαρό σώμα από κράματα αλουμινίου με σφραγισμένο περίβλημα κατά των καιρικών αντιξοοτήτων – επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν λήψεις για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και να απολαμβάνουν το άνετο κράτημα και τη διαισθητική διαρρύθμιση των χειριστηρίων.

H νέα Canon EΟS R μαζί με το φλας Speedlite EL-100.

Η EOS R εισάγει μια πρωτιά στη σειρά των φωτογραφικών μηχανών Canon EOS, και συγκεκριμένα μια παραμετροποιήσιμη λωρίδα αφής πολλαπλών λειτουργιών, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί με την κύλιση ή το άγγιγμα του δακτύλου, ελέγχοντας παραμέτρους όπως η ευαισθησία ISO. Σχεδιασμένο για όσους βρίσκονται συχνά σε κίνηση, το συνεχούς λειτουργίας Bluetooth επιτρέπει στο smartphone να είναι συνδεδεμένο με την EOS R για την καταγραφή δεδομένων γεωγραφικής τοποθεσίας από GPS στις εικόνες. Για ακόμη πιο δημιουργικές λήψεις, η απομακρυσμένη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση μέσω της εφαρμογής Canon Camera Connect, προσφέρει ελευθερία και ευελιξία στις λήψεις.

 

Η οπίσθια όψη της μηχανής.

Ένα νέο χαρακτηριστικό για όλους τους φακούς RF, είναι πως όλοι θα διαθέτουν παραμετροποιήσιμο δακτύλιο ελέγχου, τον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να ρυθμίζουν το διάφραγμα, την ταχύτητα κλείστρου, το ISO ή την εξιστάθμιση της έκθεσης – πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι αναγκαίο πλέον να κοιτάζουμε μακριά από το θέμα μας, με κίνδυνο να αποσπαστεί η προσοχή μας – αλλά και προηγμένη εργονομία για φυσική εμπειρία λήψης.

3 ακόμα φακοί για το EOS System

Tέλος, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο το EOS System, η Canon ανακοίνωσε επίσης τον EF-M 32mm f/1.4 STM, έναν νέο φακό 32 χιλιοστών για το σύστημα mirrorless μηχανών EOS M – και τους EF 400mm f/2.8L IS III USM και EF 600mm f/4L IS III USM, δύο επαναστατικούς, ελαφρείς επαγγελματικούς υπερ-τηλεφακούς για το EF System. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτούς εδώ!


 
Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

 
Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;
   

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο