Ενδιαφέρουν

ΙΝ ΜΕΜORIAM: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο εκλιπών φωτορεπόρτερ υπήρξε εξαίρετος συνεργάτης και φίλος του περιοδικού. H εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 22/5, στις 11πμ, στην Αγία Ειρήνη του Γαλατσίου.

O Γιώργος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών…

Καταγόταν από την Μαγούλα της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης, το χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε και επισκεπτόταν σε κάθε ευκαιρία. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον χώρο και πολύ ικανός στη δουλειά του. Ήταν μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος. Στη διαδρομή της ζωής του πορεύτηκε με αρχές και αξίες.

Οι παλιοί του συνάδελφοι τον αποχαιρέτησαν από το διαδίκτυο:

Aκολουθεί ο αποχαιρετισμός από τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των φωτογράφων “Φοίβος”:


Με βαθιά θλίψη και στενοχώρια αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας Συνάδελφο, Γιώργο Γρηγορόπουλο.

Η πληροφορία του θανάτου του έφερε σοκ σε όλα τα μέλη των συνδικαλιστικών Ενώσεων και του Οργανισμού μας.

Είναι οδυνηρό για όλους μας να αποδεχτούμε αυτή την απροσδόκητη απώλεια.

Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος γεννήθηκε το 1948, στη Μαγούλα Ηλείας. Έφυγε νωρίς από το τόπο του, αλλά σε όλη τη ζωή του τον πρόβαλε έντονα με κάθε τρόπο και δεν έχανε ευκαιρία για να τον επισκέπτεται.

Υπηρέτησε με αφοσίωση, αγάπη και συνέπεια το φωτορεπορτάζ και τη φωτογραφία εν γένει, σχεδόν επί 50 χρόνια. Στην αρχή ξεκίνησε κοντά σε άλλους φωτογράφους και από το 1977 εργάσθηκε ως ανεξάρτητος ελεύθερος επαγγελματίας. Συνεργάσθηκε με εφημερίδες, περιοδικά και επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, εκδόσεις βιβλίων κ.ά.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΦΟΙΒΟΥ και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, ακούραστος και αεικίνητος, πάντα χαμογελαστός, με αστείρευτο χιούμορ και θετική προσέγγιση, ευγενικός, με ιδιαίτερη ενσυναίσθηση και δυναμισμό. Είχε εκπαιδεύσει τον εαυτό του να προσφέρει προς τους άλλους. Άφηνε ακούραστα το αποτέλεσμα της πρωτότυπης καλλιτεχνικής θεώρησής του σε κάθε άνθρωπο που πλησίαζε. Είχε το δικό του πρωτότυπο τρόπο προσέγγισης ανθρώπων, γεγονότων και καταστάσεων.

Ήταν διαχρονικά παρών, στις συλλογικές διαδικασίες των φωτογράφων και της φωτογραφικής κοινότητας. Αποτέλεσε τον συστηματικό δημιουργικό καταγραφέα της ιστορίας των συλλογικών διαδικασιών και των δρώμενων στο κλάδο της φωτογραφίας, κατά τις τελευταίες πέντε περίπου δεκαετίες.

Ο Γιώργος δεν ήταν απλά ένας φωτογράφος που απεικόνιζε την είδηση. Ήταν ένας πραγματικός καλλιτέχνης δημιουργός που εμπνέονταν από την ανθρωπιά, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των δημιουργών του χώρου μας. Αυτές οι αρχές έθεταν το πλαίσιο και ανεδείκνυαν το φωτογραφικό του έργο. Η πολύτιμη εμπειρία του αποτυπώνονταν έκδηλα, μέσα από το κλικ της καλλιτεχνικής ματιάς του.

Θα λείψει σε όλους μας, πολύ.

Ας αναπαυθεί η ψυχή του, ειρηνικά.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για τη καλοσύνη, την ευρηματικότητα και την επιμονή του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 22 Μαϊου στις 11:00 στον Ι.Ν.Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου. Στη συνέχεια η σωρός θα μεταφερθεί στο αγαπημένο του χωριό , Μαγούλα Ηλείας, όπου και θα γίνει η ταφή.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην σύζυγό του, στα παιδιά του και στους οικείους του.

Το ΔΣ του ΦΟΙΒΟΥ


Στο προσεχές τεύχος του Professional θα φιλοξενηθεί το τελευταίο τεχνικό φωτογραφικό άρθρο του Γιώργου, το οποίο είχε επιμεληθεί σε συνεργασία με τον επί πολλά χρόνια φίλο του και Υπεύθυνο Τεχνικών Θεμάτων στα περιοδικά μας Γιώργου Ατσαμετάκη.

Ένα τελευταίο αντίο κι απο εμάς…