Εκθέσεις φωτογραφίας

NIKOΣ ΜΑΡΚΟΥ: ΙΝΝΕR SPACE

Η έκθεση φωτογραφίας της Γκαλερί Citronne άνοιξε ξανά!

Ο φωτογράφος παρατηρεί, συνθέτει και καταγράφει τον «κόσμο»- όρος ο οποίος επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες: σύμπαν, διάστημα, κόσμημα, σύνολο ανθρώπων, χώρος…

Στην τελευταία αυτή ενότητα, οι φωτογραφίες είναι καταγραφή / ντοκουμέντο ενός εσωτερικού κόσμου. Ο Νίκος Μάρκου «σκηνοθετεί» τις φωτογραφίες – συνθετικά «τοπία», χρησιμοποιώντας αντικείμενα «objets trouvés», όπως είναι οι πέτρες, το χώμα, το χαρτί, οι βόλοι.

Αποσπά τα αντικείμενα αυτά από το πλαίσιό τους, τα ιδιοποιείται, τα αλλάζει, τα σκηνοθετεί και, στην συνέχεια, τα φωτογραφίζει. Προκύπτει, δηλαδή, μια νοητή πραγματικότητα, ακίνητη και πεπερασμένη. Είναι μια εικαστική άσκηση ανάμεσα στο φυσικό και στο τεχνητό, προσομοιάζει στο φυσικό, απορρέει, όμως, από την φαντασία του φωτογράφου.

Η φωτογραφική ενότητα «Inner Space» παρουσιάζεται στην γκαλερί CITRONNE, σε διαλογική συνέχεια με τις προηγούμενες «Topos» και «Nature Monuments». Επίσης, σε μία σειρά βίντεο του Νίκου Μάρκου, που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσης, η κινούμενη εικόνα «διαλέγεται» με το φωτογραφικό έργο και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην καινούργια και τις παλαιότερες ενότητες του Νίκου Μάρκου.

  • Xώρος: Γκαλερί Citronne – Πατριάρχου Ιωακείμ 19, Κολωνάκι – τηλ.: 2107235226
  • Διάρκεια έκθεσης: 15/06 – 27/06/2020
  • Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11.00-15.00 & 17.00-20.00 – Τετ.: 11:00-15:00 – Σαβ.: 11.00-16.00
  • Είσοδος Ελεύθερη