Ενδιαφέρουν Νέα

ΤΟ INSTAGRAM ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ “ΘΟΛΩΝΕΙ” ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ…

Σε περιπτώσεις που αυτό κρίνεται “προσβλητικό” ή “ευαίσθητο”.

Το Instagram στα πλαίσια των συνεχόμενων αλλαγών του, προκειμένου να κάνει την εμπειρία χρήσης ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, ανακοίνωσε μία ακόμη νέα αναβάθμιση.

Στην επίσημη ανακοίνωση που πραγματοποίησε στις 23/3/17,  έκανε γνωστό ότι επιθυμεί να κρατάει το “feed” καθαρό από φωτογραφίες με …περίεργο περιεχόμενο, που μπορεί να προσβάλουν.

Στην ανακοίνωση αυτή, μεταξύ άλλων σημειωνεται πως:

“Στα πλαίσια του στόχου μας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος <…> σύντομα μπορεί να παρατηρήσετε ένα θολό πλαίσιο πάνω από φωτογραφίες και βίντεο με ευαίσθητο περιεχόμενο όταν κάνετε κύλιση στο newsfeed ή όταν επισκεφθείτε ένα προφίλ. Αν και αυτές οι φωτογραφίες δεν παραβιάζουν τους όρους λειτουργίας μας, κάποιος στην κοινότητα τις έχει αναφέρει και η ομάδα μας επιβεβαίωσε ότι το περιεχόμενό τους ίσως είναι προσβλητικό ή ευαίσθητο. Αυτή η αλλαγή σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να υπάρξουν ανεπιθύμητες εμπειρίες στην εφαρμογή. Αν θέλετε να δείτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο που καλύπτεται με αυτή την προειδοποίηση, απλώς πατήστε για να αποκαλύψετε το περιεχόμενο της.”

Πλέον, λοιπόν, όλες αυτές οι φωτογραφίες ή/και video θα προειδοποιούν το χρήστη κι έπειτα αυτός θα επιλέγει εάν θέλει ή όχι να δει το περιεχόμενό τoυς. Πρόκειται για μία τακτική που έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλά κοινωνικά δίκτυα ανά τον κόσμο…