Εκθέσεις φωτογραφίας

ΕΚΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑΣ “INSTANTANE”: “SEEKING AFTER…”

Διάρκεια: έως τις 16 Νοεμβρίου 2017

23 φωτογράφοι της ομάδας προσπαθούν, με λίγες εικόνες ο καθένας, να καταδείξουν την ιδιαίτερη και διαφορετική διαδρομή τους. Η έκθεση φιλοξενείται στην Blank Wall Gallery.

Στο σχετικό δελτίο τύπου διαβάζουμε:

Η αναζήτηση είναι σκοπός επιβίωσης για τον φωτογράφο πολλές φορές και σε μονοπάτια μη προκαθορισμένα και άγνωστα. Έχει πολλές παραμέτρους.

Καταρχήν ο φωτογράφος είναι αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό, αντιμέτωπος με τις εμπειρίες του, τις ιδεοληψίες του, ανιχνεύει αργά και βασανιστικά, το «εγώ» του. Αυτή η διαδικασία έρχεται να αποκαλυφθεί στον ίδιο καθώς χτίζει το καλλιτεχνικό του οικοδόμημα, αργά και σταθερά, χωρίς να γνωρίζει ακριβώς την τελική μορφή που θα έχει αυτό, τους ενδιάμεσους σταθμούς και τον τελικό προορισμό.

Αυτή η επίμονη εργασία και πορεία, μας αποκαλύπτει σιγά σιγά την δική του αλήθεια για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Η αναζήτηση της αλήθειας είναι ένας σοβαρός λόγος ύπαρξης του καλλιτέχνη και μία διαδρομή που κρύβει πολλές φορές απογοητεύσεις και εκπλήξεις, χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος τους ενδιάμεσους σταθμούς και τον τελικό προορισμό. Αυτά του αποκαλύπτονται όσο προχωρά και ανιχνεύει, αναζητώντας τους τρόπους να γεννηθούν σε εικόνες και να πάρουν «σάρκα και οστά».

Συμμετέχουν

Αντωνοπούλου Ξένια, Γιαρίμογλου Κική, Γιωτάκης Στέφανος, Γκουβάτσου Χριστίνα, Δελήμπασης Θανάσης, Ευαγγελίου Μυρτώ, Ευσταθίου Ματία, Κουτσούμπα Μαρίνα, Κουφοπούλου Ευδοξία, Λαζάρου Γιώτα, Λιάτου Βίβιαν, Λώλος Μπάμπης, Μανδαμαδιώτης Γιώργος, Μασούρας Μπάμπης, Μπάντος Δημήτρης, Μπεμπένη Μαρία, Νταμάνης Θανάσης, Παππάς Φίλιππος, Σακκομήτρου Ιωάννα, Ταμβάκος Βαγγέλης, Τζαβάρα Χρύσα, Τσιαμούρη Νίκη. Επιμέλεια έκθεσης: Βαγγέλης Ταμβάκος (δάσκαλος φωτογραφίας)

  • Χώρος: Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη – τηλ.: 211 4052 138
  • Διάρκεια: έως 16 Νοεμβρίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 16:30-21:30, Κυριακή 21/11, Δευτέρα: Κλειστά
  • Είσοδος Ελεύθερη

 – Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Παναγιώτης Τρυπαρόλης