Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΆΡΗΣ ΛΥΧΝΑΡΑΣ: «INSTANTANEES»

Όλες οι λήψεις της έκθεσης έγιναν με κινητό τηλέφωνο!

Η αίθουσα Τέχνης ΑΓΚΑΘΙ (Μηθύμνης 12 & Επτανήσου, Πλ. Αμερικής) οργάνωσε και παρουσιάζει την συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, 12 – 3 το μεσημέρι. Περιλαμβάνει 70 φωτογραφίες 30Χ30εκ. τυπωμένες σε metal print και επικολλημένες σε ξύλο.

Οι 70 φωτογραφίες της έκθεσης είναι τραβηγμένες με κινητό τηλέφωνο Samsung και έχουν ήδη ανέβει στο Instagram και στο Facebook (με μεγάλη επιτυχία και πολλά likes). Τα θέματα των φωτογραφιών χωρίζονται σε 5 διαφορετικές ενότητες. Νύχτα, παιχνίδι, πρόσωπα, σύννεφα και street photography είναι οι τίτλοι των ενοτήτων της έκθεσης. Αντιπροσωπεύουν μια σύγχρονη καλλιτεχνική ματιά στην ζωή, στην καθημερινότητα και στους χώρους (γνωστούς και άγνωστους) της πόλης, μια αλλιώτικη ματιά σε καθημερινές συνήθειες, χώρους και τοπία.
Οι φωτογραφίες χαρακτηρίζονται από τα έντονα χρώματα και τα πολύ δυνατά contrast που δίνουν μια πιό “ζωγραφική” αίσθηση στο τελικό αποτέλεσμα.

Μικρό βιογραφικό

Ο Άρης Λυχναράς γεννήθηκε στις 21/9/1969 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία και φωτογραφία στην Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Λυκούργου Σταυράκου. Δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες μεγάλου μήκους, διαφημιστικά και σήριαλ. Από το 1989 δουλεύει στο Mega Channel ως σκηνοθέτης στις ειδήσεις και σε πολλές ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές όπως: το “7+7” με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο, οι “Φάκελοι” με τον Αλέξη Παπαχελά, οι “Πρωταγωνιστές” με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τα “Μουσικά Βραβεία Αρίων”, ο Τηλεμαραθώνιος “Αλυσίδα Αγάπης”, τα Τηλεοπτικά Βραβεία “Πρόσωπα 2006”, τις πρωινές εκπομπές “Σαν Στο Σπίτι Σας”, “Όμορφος Κόσμος Το Πρωί”, “Πρωινό μου“, “Mega με μία”, και πολλές άλλες.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Ασχολείται με τη φωτογραφία ερασιτεχνικά και επαγγελματικά τα τελευταία 25 χρόνια.

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά “National Geographic” και “Γεώ” Εχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, το 2009 στο Γκάζι με τίτλο  “140 μοίρες“ και το 2013 στο ιστορικό πλοίο HELLAS LIBERTY με τίτλο “Νυχτερινή βάρδια”.

Είναι συνεργάτης στο protagon.gr από το 2013, σαν φωτογράφος.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 16 Νοεμβρίου 2015.