Ενδιαφέρουν

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΝΣΟΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ;

Μια τεχνολογία με πληθώρα πιθανών εφαρμογών!

Η Sony αναπτύσσει μια άκρως σημαντική νέα υβριδική τεχνολογία: έναν αισθητήρα που θα λειτουργεί παράλληλα με ένα σύστημα επεξεργασίας AI.

Ο τρόπος που αυτό το σύστημα θα λειτουργεί είναι πολύ απλός: σκεφτείτε πως φωτογραφίζετε έναν σκύλο στην εξοχή. Η τεχνητή νοημοσύνη θα συλλέγει δεδομένα και θα αναγνωρίζει τον σκύλο, τα δέντρα κτλπ., και θα επεξεργάζεται την εικόνα, προτού καν αυτή δεχθεί την οποιαδήποτε επεξεργασία ή συμπίεση μέσω της GPU της κάμερας! Θα είναι σαν η μηχανή να “βλέπει” και να “σκέφτεται”, χωρίς ταυτόχρονα να αποθηκεύει αυτά τα δεδομένα. Αυτό, όπως είναι προφανές, καθιστά το νέο αυτό αισθητήρα ταχύτατο και λειτουργικά πιο οικονομικό, (λιγότερη επεξεργασία = μικρότερη κατανάλωση ισχύος).

Και αυτό δεν είναι το μοναδικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Εφόσον, ένας τέτοιος σένσορας μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα, ήχους και αντικείμενα χωρίς να αποθηκεύει κάπου αυτές τις πληροφορίες, αυτό τον καθιστά πιο ασφαλές όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Παρακολουθήστε το παρακάτω video για να αντιληφθείτε καλύτερα περί τίνος πρόκειται:

Αυτήν τη στιγμή, ο “έξυπνος αισθητήρας” της Sony βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και παρέχεται μονάχα για δοκιμές. Γνωρίζοντας όμως πως η Sony αποτελεί μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρίες στον κόσμο, στον τομέα αυτό, είναι πολύ πιθανό ο αισθητήρας αυτός να βρει εφαρμογή σε πολύ περισσότερες συσκευές απ’ ότι ίσως φανταζόμαστε.

Μάθετε περισσότερα για τον Intelligent Vision Sensor, εδώ.