Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

INTERNATIONAL KRAPPY KAMERA COMPETITION 2016

Ένας φωτογραφικός διαγωνισμός όπου η ματιά του φωτογράφου αξιολογείται περισσότερο από τη τεχνολογία του εξοπλισμού του!

Η ιδέα πίσω από τον συγκεκριμένο φωτογραφικό διαγωνισμό είναι πραγματικά ξεχωριστή: η προσδοκία των οργανωτών είναι να συλλεχθούν εικόνες τραβηγμένες από κάμερες όχι απλώς πεπαλαιωμένες, αλλά και πρωτόλειες ή/και ξεπερασμένες τεχνολογικά, όπως οι Holga, Diana, Ansco, ή ακόμα και από pinhole μηχανές ή ιδιοκατασκευές. Οι νικητές της 18ης διοργάνωσης ανακοινώθηκαν πρόσφατα και οι εικόνες τους εκτίθενται στη Soho Photo Gallery της Νέας Υόρκης μέχρι τις 2 Απριλίου.

Tην ευθύνη της επιλογής των καλύτερων εικόνων είχε φέτος η καταξιωμένη φωτογράφος Susan Burnstine, η οποία σχολίασε  πως το να εργάζεσαι με μέτριας ποιότητας φωτογραφικές μηχανές μπορεί να σε οδηγήσει, απρόσμενα, σε υπέροχα αποτελέσματα, ακόμα καλύτερα από το αν χρησιμοποιούσες εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας: «σε μια εποχή που όλα περιστρέφονται γύρω από την ψηφιακή τεχνολογία, η βιομηχανοποιημένη τελειότητα τείνει να είναι ο κανόνας. Αλλά στον κόσμο της “άθλιας” πλαστικής φωτογραφικής μηχανής, η έλλειψη τεχνικού ελέγχου επιτρέπει στις απρόβλεπτες ατέλειες, όπως διαρροές φωτός, βινιέτες και θολούρες, να μεταμορφώσουν μια εικόνα που κανονικά θα ήταν μέτρια σε πραγματικά εντυπωσιακή».

Στην 1η θέση αναδείχτηκε η φωτό που βλέπετε στην κορυφή της σελίδας από την Ellen O’Connell με τίτλο “Diver.”

2η ήρθε η λήψη της Cody Swanson “Beluga Point Ferris Wheel”.

 Cody Swanson

Cody Swanson

3η η εικόνα της Priscilla Kanady “Meghan in the Shadows.”

Priscilla Kanady

Priscilla Kanady

Τα βραβεία (τρεις πρώτες θέσεις και τρεις τιμητικές διακρίσεις) δόθηκαν από τους χορηγούς του διαγωνισμού Fujifilm, Lomography, Lensbaby και FreestylePhotographic Supplies. Επιπλέον, ένα People’s Choice Αward  δόθηκε από την Soho Photo Gallery, στην εικόνα του James Rohan “Little People #7.”
James Rohan

James Rohan

Ας δούμε μερικές ακόμα εικόνες της φετινής διοργάνωσης: