Εκθέσεις φωτογραφίας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΣΑΡΗΣ: «ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ»

Από την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στην γκαλερί «7».

Ο δημιουργός ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1968 και διαθέτει έναν τεράστιο όγκο φωτογραφιών. Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί «7», εκτίθενται ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν σε διάστημα πενήντα οκτώ χρόνων.

Υπάρχουν οι εξής έξι ενότητες που καλύπτουν όλο το φάσμα των έργων του φωτογράφου: Στην 1η ενότητα εκτίθενται καφενεία της Αθήνας που δεν υπάρχουν πια, στη 2η στιγμιότυπα από το Άγιο Όρος, στην 3η  φωτογραφικά πορτραίτα, στην 4η  ανδρικά και γυναικεία γυμνά, στην 5η  εργαστήρια καλλιτεχνών και στην 6η  φωτογραφίες από τα ταξίδια του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έως τώρα έχουν κυκλοφορήσει δύο φωτογραφικά λευκώματα του καλλιτέχνη, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας.

Μικρό βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Ίσαρης γεννήθηκε το 1941 στις Σέρρες. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στα Πολυτεχνεία του Γκρατς και της Θεσσαλονίκης. Επί δεκαέξι χρόνια έζησε στη συμπρωτεύουσα και από το 1978 είναι εγκατεστημένος στην Αθήνα. Είναι ζωγράφος, συγγραφέας και μεταφραστής. Για τα βιβλία και τις μεταφράσεις του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει πάρει μέρος σε ένδεκα ομαδικές. Πολλά έργα του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Ως γραφίστας έχει φιλοτεχνήσει πάρα πολλά εξώφυλλα βιβλίων και έχει επιμεληθεί πολλές εκδόσεις συνεργαζόμενος με γνωστούς εκδοτικούς οίκους.

  • Χώρος: Gallery 7, Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Αθήνα – Tηλ.: 210 361 20 50
  • Διάρκεια: 17.10 – 04.11.2017
  • Ωράριο: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11-2μ.μ. & 6-9 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο: 11-3μ.μ.