Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

EΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ISTVAN KEREKES ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εγκαίνια: Σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στις 19.30.

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης (ΦΕΜ) παρουσιάζει, στο νέο εκθεσιακό της χώρο στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, έκθεση φωτογραφίας του πολυβραβευμένου Ούγγρου φωτογράφου.

Ο Istvan Kerekes γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1977, στο Τίργκου Μούρες, στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας. Τώρα ζει και εργάζεται στο Mosonmagyarovar, στη δυτική Ουγγαρία. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1998 και παίρνει μέρος σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας από το 2002. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, απέκτησε περισσότερα από 1000 βραβεία και διακρίσεις από διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας, σε 65 και πλέον χώρες από όλο τον κόσμο.

Istvan Kerekes (2)

Φωτογραφίζει  κυρίως πορτραίτα, κοινωνική ζωή, και φύση. Για τα βραβεία του στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, το 2012, η FIAP (Διεθνής Ομοσπονδία Φωτογραφικής Τέχνης) του απένειμε το τίτλο EFIAP/platinum. Είναι ο πρώτος Ούγγρος που κατέχει αυτή τη διάκριση, και  ο νεότερος σε όλο τον κόσμο.

Η σπουδαιότερη, μέχρι τώρα φωτογραφία, του είναι η “Yelena” που βλέπετε στην κορυφή της σελίδας. Τραβήχτηκε, το 2009, στην περιοχή Maramures στην Τρανσυλβανία. Από το 2010 έως το 2016 με αυτήν την εικόνα έχει κερδίσει 210 βραβεία σε 36 χώρες από 5 ηπείρους: αριθμοί που αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών στην ιστορία της ουγγρικής φωτογραφίας!

Istvan Kerekes (3)

Ο δημιουργός  έχει προσκληθεί από την ΦΕΜ και θα παρευρίσκεται  στην έκθεση του στη Μυτιλήνη. Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβληθούν  ηχοράματα  με τη δουλειά του καθώς επίσης  ο ίδιος θα διδάξει σε workshop με θέμα «φωτογράφιση πορτραίτου σε φυσικό φως»  που διοργανώνει η ΦΕΜ. Πληροφορίες και εγγραφές για το workshop την ημέρα των εγκαινίων.

Istvan Kerekes

  • Χώρος: Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, 3η πάροδος Μικράς Ασίας, Κάτω Κάστρο Μυτιλήνη
  • Εγκαίνια: Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στις 19.30
  • Διάρκεια: 15 – 25 Ιουνίου 2016
  • Ώρες λειτουργίας: 19.00-21.30