Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

˝JAZZ MOMENTS˝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΧΑΡΑΤΟΥ

Μια φωτογραφική προσέγγιση στην ελληνική και τη διεθνή τζαζ σκηνή.

Το Athens House of Photography (Ζηρίνη 23, Κηφισιά) παρουσιάζει την δουλειά του Έλληνα φωτογράφου Ανδρέα Ζαχαράτου. Η έκθεση με τίτλο «Τζαζ Στιγμές» θα εγκαινιαστεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:30. 

Πριν τα εγκαίνια της έκθεσης, στις 19:00, θα υπάρξει παρουσίαση της δεύτερης μονογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου ˝JAZZ MOMENTS˝ των εκδόσεων ΤΟΠΟΣ από τον δημοσιογράφο Γιάννη Μπασκόζο. Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση για την παρουσίαση.

O Ανδρέας Ζαχαράτος προσεγγίζει την ελληνική και διεθνή τζαζ σκηνή, αιχμαλωτίζοντας στιγμές που βρίσκεται διάχυτο το συναίσθημα και ο δυναμισμός της τζαζ μουσικής. Κάθε νότα μεταφράζεται σε κλικ και κάθε ακουστικό συναίσθημα σε μία φωτογραφική σύνθεση.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1961, σπούδασε στην σχολή κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε με άριστα το 1983. Εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας από το 1985 έως σήμερα σε κινηματογράφο και τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε).  Από το 1993 έχει πραγματοποιήσει  είκοσι εκθέσεις φωτογραφίας. Έχει εκδώσει τη μονογραφία «ΜΑΝΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ & ΧΡΟΝΟ». Έχει βραβευτεί σε φωτογραφικούς  διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει συμμετάσχει ως Διευθυντής Φωτογραφίας ταινιών τεκμηρίωσης σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει διδάξει επί σειρά ετών (βασικές αρχές Φωτογραφίας, εικονοληψία, αισθητική εικόνας, Διεύθυνση φωτογραφία κιν/φου & τηλεόρασης ) σε κρατικά και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ στον κλάδο Μ.Μ.Ε.

  • Οι ώρες λειτουργίας της γκαλερί: Τετάρτη, Σάββατο: 10:00 – 15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή:17:00 – 21:00