Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΤΖΕΝΗ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ: “MATERA Η ΓΗ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ”

Μια πόλη – σύμβολο της ανθρώπινης αγωνίας αλλά και της εξέλιξης ενός απομονωμένου πολιτισμού.

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών  διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας, “MATERA η γη των βράχων” της Τζένης Λυκουρέζου, στη Gallery ΟΚΤΟ στή Θεσσαλονίκη. H έκθεση πριν καταλήξει στην συμπρωτεύουσα, ταξίδεψε στη Λέρο, το Ναύπλιο, τη Μεσσήνη, την Πάτρα, το Βόλο και την Αθήνα! 

Προσκεκλημένη τη βραδιά των εγκαινίων, θα είναι η μουσικός & ερμηνεύτρια Γεωργία Συλαίου, που θα περιγράψει την περιοχή όπως τη γνώρισε με τις συναυλίες της. Στην έκθεση θα διατίθεται και το ομότιτλο φωτογραφικό λεύκωμα.

Η Matera, αποτελεί τη σημαντικότερη τρωγλοδυτική εγκατάσταση στη δύση. Είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στο νομό της Basilicatα, στην νότια Ιταλία και είναι γνωστή από τους προϊστορικούς χρόνους.

Η ιστορική διαδρομή της, στων αιώνων τα γυρίσματα, μένει εμβληματική. Η πανάρχαια ιστορία της, η χαρακτηριστική οικιστική της διάρθρωση, τα σπίτια – σπηλιές, τα αποκαλούμενα Sassi, η μοναδική, βιβλική φυσιογνωμία της, καθόρισαν παρελθόν και μέλλον μιας πόλης συμβόλου της ανθρώπινης αγωνίας αλλά και της εξέλιξης ενός απομονωμένου πολιτισμού. Η Μatera, ανακηρύχθηκε το 1993, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO, ενώ είναι υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης για το έτος 2019.

  • Χώρος: Gallery ΟΚΤΟ, Μητροπόλεως 125 – Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 2315518580
  • Εγκαίνια:  Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στις 19.00
  • Διάρκεια: 11 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2016

Σχετικά με το συντάκτη

Κωνσταντίνος Φλώρος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Περιοδικών Ήχου και Εικόνας (EISA) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;