Ενδιαφέρουν Νέα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ: “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ”

Tα δύο εκφραστικά μέσα συνεχίζουν την παράδοση της “καλής γειτνίασης”.

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με το OramaPhotos και με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα, ομιλία με θέμα “Φωτογραφία, Κινηματογράφος και σκηνοθεσία”, με εισηγητή τον Γιάννη Στρατουδάκη.

Οι σχέσεις των δύο σημαντικότερων μέσων πληροφόρισης και έκφρασης του 20ου αι. της Φωτογραφίας και του Κινηματογράφου, υπήρξαν πάντα σχέσεις αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης, τόσο για τεχνικούς όσο και για κοινωνιολογικούς λόγους. Αν και οι οντολογικές τους διαφορές είναι σαφείς, τα δύο εκφραστικά μέσα συνεχίζουν καθώς φαίνεται την παράδοση της “καλής γειτνίασης” που δεν περιορίζεται μόνο σε εικονογραφικά ζητήματα αλλά επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας που τα γέννησε.

Βιογραφικό

Γεννημένος στη Σάμο, το 1977 και γιός του οπερατέρ Γιώργου Στρατουδάκη, ο Γιάννης Στρατουδάκης σπούδασε Φωτογραφία στην Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Βόλου (2002) και απέκτησε δίπλωμα ειδίκευσης (Specialization in Photography and beyond) από το Μichigan State University / Dept. of Art, Art History & Design (2016). Παράλληλα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, από το 2012 μέχρι το 2015 ολοκλήρωσε πέντε ακαδημαϊκά προγράμματα Film Studies, από το πρόγραμμα σπουδών εξ αποστάσεως του Πανεπιστημίου Wesleyan, ενώ παράλληλα φοιτεί στην Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ/Τμήμα Σπουδών Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Δουλειά του έχει δημοσιευθεί στον εγχώριο και διεθνή τύπο κι έχει προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ Φωτογραφίας και Κινηματογράφου σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Λατινική Αμερική.

  • Είσοδος Ελεύθερη
  • Ώρα έναρξης: 19.00