Ενδιαφέρουν

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ “ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ”

Την Τετάρτη, 29 Μαΐου και ώρα 19:30, η Χριστίνα Καλλιγιάννη θα παρουσιάσει το δεύτερο μυθιστόρημά της στο βιβλιοπωλείο – καφέ “Booktalks”
(Αρτέμιδος 47, Παλαιό Φάληρο). Στην παρουσίαση θα συμμετέχει και η ηθοποιός Αργυρώ Λογαρά, που θα αναγνώσει αποσπάσματα του έργου.

Το βιβλίο, από τις εκδόσεις “Χάρτινη Πόλη”, κυκλοφορεί ήδη από τον Νοέμβριο του 2023 και –όπως λέει η ίδια η συγγραφέας του– είναι προϊόν μυθοπλασίας που προέκυψε μέσα από μια σειρά προβληματισμών και συσχετισμών μεταξύ των διαφορετικών στάσεων ζωής των ανθρώπων.  

Πρόκειται για την ιστορία τριών φίλων ανδρών και τριών γυναικών που – ξεκινώντας από τελείως διαφορετικές ζωές – βρίσκονται όλοι μαζί να διαμορφώνουν την πορεία ο καθένας όλων των άλλων. “Το Ρόδο της Ερήμου” είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της Χριστίνας Καλλιγιάννη, μετά τις “Στιγμές Παράλληλες” που εκδόθηκε από την Χάρτινη Πόλη το 2021.
Mικρό Βιογραφικό

Η Χριστίνα είναι συνεργάτης του Photonet επί μακρά σειρά ετών. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά φωτογραφία στην E.S.P. Το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος, με μακροχρόνιες συνεργασίες με τα περιοδικά “ΓΕΩτρόπιο” της “Ελευθεροτυπίας”, “Κ” και “Ταξίδια” της “Καθημερινής”, στα πλαίσια του ταξιδιωτικού και του ελεύθερου ρεπορτάζ.

Για αρκετά χρόνια λειτουργούσε το δικό της φωτογραφικό στούντιο, το STUDIO 18.12, με βασικά αντικείμενα τη φωτογράφιση πορτρέτου, προσωπικού, επαγγελματικού, οικογενειακού και μόδας. Από το 2016 μέχρι το 2018 συμμετείχε στην διοργάνωση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας / Medphoto Festival, έχοντας αναλάβει το Γενικό Συντονισμό της οργάνωσης του Φεστιβάλ. Tο 2024 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της, με θέμα “Η συμβολή του φωτορεπορτάζ στη γνώση της ιστορίας εν τη γενέσει της: από τον πόλεμο του Βιετνάμ μέχρι την προσφυγική κρίση του 2015”. Παράλληλα, εξακολουθεί να φωτογραφίζει, με ιδιαίτερη αγάπη στα πορτρέτα και τους εσωτερικούς χώρους κυρίως, και είναι υπεύθυνη για το Γενικό Συντονισμό του Αthens Photo World.

© Βαγγέλης Τάτσης

Περιγραφή

Η ιστορία του βιβλίου αυτή τη φορά δεν κινείται σε φωτογραφικά, γνωστά κατατόπια, αλλά βασίζεται από διαχρονικούς προβληματισμούς, δύσκολους και επίκαιρους.

Μια διάσημη χορεύτρια με σκοτεινό παρελθόν, που επιστρέφει στην Αθήνα για να κλείσει παλιούς λογαριασμούς.

Ένας φέρελπις δικηγόρος, που η ζωή του αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη και καλείται να αναθεωρήσει όλα όσα ήξερε και πίστευε μέχρι τότε.

Μια νεαρή κοπέλα με το σώμα καλυμμένο από τατουάζ, που φλερτάρει με τα όρια της νομιμότητας.

Ένας θάνατος γίνεται η αφορμή για να ξετυλιχθεί ένα κουβάρι περίεργων υποθέσεων και οδηγεί την αστυνομία στα ίχνη μιας μυστηριώδους ομάδας με ασυνήθιστη αποστολή.

Τρεις παράλληλες ιστορίες τέμνονται, επιφυλάσσοντας απρόσμενες εκπλήξεις στους πρωταγωνιστές τους, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με γυρίσματα της τύχης, τα οποία αδυνατούν να ελέγξουν.

Η τιμωρία είναι γραμμένη με μελάνι, και τον τελευταίο λόγο έχει το ρόδο της ερήμου.

Ιnfo
  • ΙSBN: 9786182250488
  • Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη
  • Συγγραφέας: Χριστίνα Καλλιγιάννη
  • Σελίδες: 444
  • Έτος πρώτης κυκλοφορίας: 2023