Portfolios & λευκώματα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ: ΝΕΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “MIA ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ”

Η δημιουργία των φωτογραφιών του βιβλίου διήρκησε 8 χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε 8 χώρες, με 8 διαφορετικές Fujifilm μηχανές. Παρουσιάζεται την προσεχή Δευτέρα 12/12, στις 18.30, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24).

Το λεύκωμα είναι το αποτέλεσμα ενός πολύχρονου προσωπικού φωτογραφικού project του φωτογράφου, το οποίο διήρκησε από το 2015 έως και το 2022 σε Δανία, Ελλάδα, Σερβία, Ισραήλ, Τουρκία, Μαρόκο, Ισπανία και Πορτογαλία. Για τις λήψεις χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά mirrorless φωτογραφικός εξοπλισμός της Fujifilm Χ – Series.

Mέσω της φωτογραφικής εικόνας ο φωτογράφος εξερευνεί ανθρώπινες καταστάσεις, πολλές φορές αντιφατικές, όπως η μοναξιά και η μοναχικότητα, που ενδεχομένως όλοι έχουμε βιώσει και που ο κάθε θεατής μπορεί να τις αποκωδικοποιήσει με το δικό του τρόπο. Πρωταγωνιστές ήταν τυχαίοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, που βάδιζαν σε παράλληλες πορείες δίχως να συναντιούνται.

Δείτε το εξώφυλλο του βιβλίου:

Χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του είδος φωτογραφίας, αυτό της Φωτογραφίας Δρόμου, και το διαθέσιμο φυσικό φως, ο Ανδρέας εξερεύνησε με ελεύθερο στυλ πολλά νέα μέρη και ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα, συλλαμβάνοντας στιγμές που περνούν γρήγορα από μπροστά μας, αλλά μένουν και αποτυπώνονται ανεξίτηλα στον καμβά της ζωής μας, διαμορφώνοντας μελλοντικά τον ψυχισμό μας. Το σύνολό τους υποδηλώνει μια αέναη αναζήτηση, που εκφράζεται μέσω του προσωπικού αγώνα ύπαρξης κάθε ανθρώπου μέσα κι έξω από τις μεγαλουπόλεις του 21ου αιώνα.

Παρουσίαση λευκώματος

Θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 18.30, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) από το διαδικτυακό περιοδικό φωτογραφίας iFocus.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις IANOS.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Δώρα Λαβαζού, editor in Chief του iFocus.gr.

Θα μιλήσουν οι:

 • Ανδρέας Καμουτσής – φωτογράφος,  Official Fujifilm X – Photographer.
 • Αλέξανδρος Βούτσας – εικαστικός, φωτογράφος & Διδάκτωρ φωτογραφίας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ)
 • Βαγγέλης Ψαθάς Υπεύθυνος Τμήματος Επαγγελματικής Φωτογραφίας Fujifilm Hellas
 • Μπάρμπαρα ΜαμάτηΥπεύθυνη Τμήματος Marketing & Communications Fujifilm Hellas

Μέρος  των εσόδων του εν λόγω λευκώματος θα διατεθούν στον κοινωνικό φορέα “Κλίμακα”, με σκοπό την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

Ανδρέας Καμουτσής

Mini CV του Ανδρέα Καμουτσή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, Ελλάδα το 1979. Σπούδασε πληροφορική και εργάστηκε στον τομέα αυτό ως το 2013. Έκτοτε τον κέρδισε η Τέχνη της Φωτογραφίας, την οποία ασκεί έως σήμερα επαγγελματικά. Παραδίδει μαθήματα φωτογραφίας δρόμου, τα οποία διοργανώνει ο ίδιος ή σε συνεργασία με σχολές φωτογραφίας. Είναι από το 2016 επίσημος φωτογράφος, Χ-Photographer – Ambassador της Fujifilm Hellas. Πολλές φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο σε ομιλίες και προβολές σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα. Η ανάδειξη των συναισθημάτων και το μυστήριο σε συνδυασμό με την απλότητα και την αρμονία αποτελούν τον πρωταρχικό του στόχο σε κάθε φωτογραφία. Ο τρόπος που φωτογραφίζει δηλώνει μια προσπάθεια προσωπικής προσαρμογής στις κοινωνικές διαφοροποιήσεις των καιρών μας.

Ανδρέας Καμουτσής

ΙΝFO

 • 1η Έκδοση, Αυτο-έκδοση 500 αντίτυπα,  διαστάσεις 24Χ28 cm, 120 σελίδες, 87 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, offset duotone εκτύπωση, σκληρό εξώφυλλο & χαρτί mango volume 150gsm, ελληνική & αγγλική Γλώσσα. 
 • ISBN: 978-618-00-4211-5
 • Φωτογραφίες: Ανδρέας Καμουτσής
 • Επιμέλεια: Αλέξανδρος  Βούτσας, Ελένη  X. Σεβαστή
 • Επεξεργασία Φωτογραφιών: Γιώργος  Κουτσουβέλης
 • Σχεδίαση Εξωφύλλου: Ελένη Αγγελίδου
 • Εκτύπωση, Χορηγός: Fujifilm Hellas
 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.