Ενδιαφέρουν

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ

Θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21 – 25 Ιουνίου 2024! Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες συμμετοχής!

Σε αυτό το πενθήμερο σεμινάριο φωτογραφίας θα κινηθείτε σε επιλεγμένα σημεία στην ιδιαίτερη ιταλική πόλη και θα φωτογραφίσετε, πρωί και απόγευμα, αξιοποιώντας το φυσικό φωτισμό μέσα από την καθοδήγηση του έμπειρου φωτογράφου και συνεργάτη μας.

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Ανδρέας: “θα ρυθμίσουμε κατάλληλα τις μηχανές μας ώστε να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση που θα συναντήσουμε εμβαθύνοντας σε τεχνικές που θα μας βοηθήσουν να κινηθούμε με τρόπο δημιουργικό μέσα από αναλυτικά παραδείγματα στην πράξη.

θα φωτογραφίσουμε μοιράζοντας τις εμπειρίες μας με στυλ ελεύθερο, όπως θα πρέπει να γίνεται σε κάθε φωτογραφική διαδικασία, μακριά από την όποια έννοια ανταγωνισμού, οικοδομώντας την προσωπική μας ματιά. Τα μεσημέρια και τα βράδια το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο για τους συμμετέχοντες. Θα υπάρξει δημιουργική ανασκόπηση του υλικού μετά το τέλος του σεμιναρίου σε ξεχωριστή διαδικτυακή συνάντηση για την εξέλιξη της οπτικής αντίληψης και σωστής περισυλλογής του υλικού που θα έχει προκύψει.

Σκοπός μας είναι να διεισδύσουμε οπτικά πίσω από την κοινή θέα, αποκωδικοποιώντας το κάθε μέρος και ξεφεύγοντας από τα στερεότυπα μέσα από την δημιουργική διαδικασία της φωτογραφίας δρόμου.

Θα επισκεφτούμε διαφορετικές γειτονιές μεταξύ τους και θα ανακαλύψουμε την πόλη όπως ένας φωτογράφος δρόμου ξέρει, ξεφεύγοντας από την τουριστική οδό. Ο συμμετέχοντας έτσι θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει την άλλη πλευρά της πόλης χωρίς να χάνει το χρόνο του περπατώντας τριγύρω ψάχνοντας σε μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη, φωτογραφίζοντας τις σωστές ώρες και τα πιο ενδιαφέροντα μέρη της πόλης.”

Περισσότερα στους παρακάτω συνδέσμους:

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

O Ανδρέας Καμουτσής γεννήθηκε το 1979. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική και εργάστηκε στον τομέα αυτό ως το 2013. Έκτοτε τον κέρδισε η Τέχνη της Φωτογραφίας, την οποία ασκεί έως σήμερα επαγγελματικά. Παραδίδει μαθήματα φωτογραφίας δρόμου, τα οποία διοργανώνει ο ίδιος μέσω της ομάδας του “Spontaneous Shooters” ή σε συνεργασία με σχολές φωτογραφίας. Είναι από το 2016 επίσημος φωτογράφος, Official Fujifilm X – Photographer . Πολλές φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο σε ομιλίες και προβολές σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές έκθεσεις και έχει εκδώσει το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο Α Place Among Them / Μία Θέση Ανάμεσά Τους το Δεκέμβριο του 2022. Η ανάδειξη των συναισθημάτων και το μυστήριο σε συνδυασμό με την απλότητα και την αρμονία αποτελούν τον πρωταρχικό του στόχο σε κάθε φωτογραφία. Ο τρόπος που φωτογραφίζει δηλώνει μια προσπάθεια προσωπικής προσαρμογής στις κοινωνικές διαφοροποιήσεις των καιρών μας.

  • Φωτό: © Ανδρέας Καμουτσής