Ενδιαφέρουν

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 – 12 Μαΐου 2024! Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες συμμετοχής!

Σε αυτό το εντατικό 5ήμερο σεμινάριο φωτογραφίας δρόμου θα κινηθείτε στην μαγευτική πόλη της Κωνσταντινούπολης, που είναι κυριολεκτικά μια Μέκκα της φωτογραφίας δρόμου!

Θα συνδυάσετε το ταξίδι με την φωτογραφία που βρίσκεται παντού, καθώς μέσα από την καθοδήγηση που θα σας προσφέρει ο έμπειρος φωτογράφος και συνεργάτης μας Ανδρέας Καμουτσής θα δείτε τις πιο ιδιαίτερες γειτονιές της Πόλης, χωρίς να χάσετε το χρόνο σας σε μια πολυπληθή μεγαλούπολη 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων!

Όπως σχολιάζει ο ίδιος ο εισητής: “σκοπός είναι να κινηθούμε πίσω από την πραγματικότητα που ένας τουρίστας βλέπει, και να γεμίσουμε εκτός από πολλές εμπειρίες και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που θα κοσμεί το portfolio μας μελλοντικά. Αυτό θα γίνει περπατώντας στους δρόμους σαν ντόπιοι (-ες), δοκιμάζοντας ποικίλες φωτογραφικές τεχνικές και απολαμβάνοντας τη διαδικασία της φωτογραφίας δρόμου. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας σε πράγματα όπως οι αντιθέσεις με γνώμονα τις μαγικές στιγμές που δεν επαναλαμβάνονται, θα εργαστούμε με μεθοδικότητα για να πετύχουμε αυτόν το στόχο. Στοιχεία όπως η μελέτη του φωτισμού και των σημείων ενδιαφέροντος σε συνδυασμό με το τρόπο που θα κινηθούμε θα ανεβάσει την εμπειρία μας κατακόρυφα, διευρύνοντας τους φωτογραφικούς μας ορίζοντες όχι μόνο κατά το ταξίδι μας αλλά και γενικότερα. Μετά το τέλος του σεμιναρίου, θα υπάρξει δημιουργική ανασκόπηση του υλικού, σε μια ξεχωριστή διαδικτυακή συνάντηση, εξελίσσοντας την οπτική αντίληψή μας και ανακαλύπτοντας μαζί τα μυστικά και την ομορφιά της ελεύθερης φωτογραφίας στο δρόμο.”

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ και εδώ!

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

O Ανδρέας Καμουτσής γεννήθηκε το 1979. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική και εργάστηκε στον τομέα αυτό ως το 2013. Έκτοτε τον κέρδισε η Τέχνη της Φωτογραφίας, την οποία ασκεί έως σήμερα επαγγελματικά. Παραδίδει μαθήματα φωτογραφίας δρόμου, τα οποία διοργανώνει ο ίδιος μέσω της ομάδας του “Spontaneous Shooters” ή σε συνεργασία με σχολές φωτογραφίας. Είναι από το 2016 επίσημος φωτογράφος, Official Fujifilm X – Photographer . Πολλές φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο σε ομιλίες και προβολές σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές έκθεσεις και έχει εκδώσει το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο Α Place Among Them / Μία Θέση Ανάμεσά Τους το Δεκέμβριο του 2022. Η ανάδειξη των συναισθημάτων και το μυστήριο σε συνδυασμό με την απλότητα και την αρμονία αποτελούν τον πρωταρχικό του στόχο σε κάθε φωτογραφία. Ο τρόπος που φωτογραφίζει δηλώνει μια προσπάθεια προσωπικής προσαρμογής στις κοινωνικές διαφοροποιήσεις των καιρών μας.

  • Φωτό: © Ανδρέας Καμουτσής