Εκθέσεις φωτογραφίας

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΣΤΟ “ΥΠΟΨΗ”

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023, στο χώρο για τη φωτογραφία «ΥπΟψΗ» (Θουκυδίδου 10, Περιστέρι).

Στην έκθεση που λειτουργεί έως την προσεχή Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (7:30 έως 9:30μμ) οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τις φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Καράμπελα φωτισμένες υπό το φως των κεριών και τον ήχο βυζαντινής μουσικής.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν συνάδελφοι καθηγητές και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τοπικές αρχές, πλήθος φίλων και φιλότεχνων.

Την έκθεση προλόγισε ο επιμελητής της έκθεσης κ. Γρηγόρης Βλασσάς, καθηγητής ΠΑΔΑ και μεταξύ άλλων είπε: «ο Κωνσταντίνος Καράμπελας διαπραγματεύεται την σχέση των μοναχών και του φωτός με την γνωστή ευαισθησία που τον διακρίνει και την λιτότητα της γραφής του. Μέσω των φωτογραφιών του έρχονται κοντά μας εσωτερικές διεργασίες σε ένα παιχνίδι φανταστικού και πραγματικού, προβάλλοντας δυναμικά και με σεβασμό την ζωή των μοναχών. Οι φωτογραφίες του αποτελούν μια αξιόλογη κατάθεση ψυχής και είναι τεχνοτροπικά άρτιες. Αντιλαμβάνεται το θέμα ως μια ελεύθερη έκφραση. Η φωτογράφιση είναι γ’ αυτόν μια πνευματική διεργασία, είναι σαν να γράφει μία έκθεση ιδεών πλούσια σε σημάνσεις. Τα σημαίνοντα και τα σημαινόμενα των εικονιστικών μηνυμάτων στο έργο του παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της πρότασης και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει καθαρά καλλιτεχνικό χαρακτήρα»!

Οι φωτό του άρθρου είναι από την ημέρα των εγκαινίων!

 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.