Ενδιαφέρουν Νέα

ΛΑΡΙΣΑ: ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Θα γίνει αναφορά πάνω στην ιστορία της, στις τεχνικές της και θα παρουσιαστούν σχετικά δείγματα δουλειάς από φωτογράφους.

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει σήμερα Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος, Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα) ομιλία με θέμα “Πειραματική Φωτογραφία”, με εισηγητή τον Μανόλη Κασιμάτη.

Στην ομιλία θα γίνει αναφορά πάνω στην ιστορία της πειραματικής φωτογραφίας, στις τεχνικές της και θα παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο δείγμα δουλειάς από φωτογράφους που εκφράστηκαν διαμέσου της πειραματικής φωτογραφίας.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Μανόλης Κασιμάτης πήρε τα πρώτα μαθήματα φωτογραφίας από τον πατέρα του (φωτογράφος-φωτορεπόρτερ της εφημερίδας ΑΥΓΗ περιόδου 1955-1964). Μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Έχει σπουδάσει Γραφικές Τέχνες/Γραφιστική, εκτύπωση όφσετ, ηλεκτρονική τυπογραφία-ψηφιακή επεξεργασία. Παρακολούθησε γενικά και εξειδικευμένα σεμινάρια φωτογραφίας στις σχολές LEICA AKADEMY, E.S.P., BLOU UP και σεμινάριο επαγγελματικής κατάρτισης βίντεο. Επίσης ειδικευμένα σεμινάρια για γραφικές τέχνες, ιστορία Μ.Μ.Ε., ιστορία τέχνης και ιστορία κινηματογράφου. Ιδρυτικό μέλος της πολιτιστικής εταιρείας ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ, της ΑΚΠΙ και της πειραματικής φωτογραφικής ομάδας PROVA D` ARTE. Μέλος των Φίλων Φωτογραφικών Αρχείων και αναμνήσεων. Μέλος του Φοίβου-Οργανισμός πνευματικών δικαιωμάτων των επαγγελματιών δημιουργών φωτογράφων, του ΟΣΔΕΛ και του ΟΣΔΕΕΤΕ. Φωτογραφικά έργα του διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά, καταλόγους-λευκώματα και σε φωτογραφικές σελίδες στο διαδίκτυο. Έχει κάνει 5 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  • Είσοδος Ελεύθερη
  • Ώρα έναρξης: 19.00

Μανόλης Κασιμάτης