Εκθέσεις φωτογραφίας

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΡΧΟΝΤΙΑ»

Διάρκεια έκθεσης: έως 17 Νοεμβρίου 2017.

Οι ομάδες Φωτοστύλ «Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.» με έδρα την Αθήνα, και «ΦΩΤΟ.κύτταρο» με έδρα την πόλη της Λευκάδας, σας προσκαλούν στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας τους, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», στο Θησείο. 

Δεκαπέντε μέλη των δύο φωτογραφικών ομάδων, μετά από πρόσκληση του Δήμου Καστοριάς, τον Ιανουάριο του 2016, συνεργάστηκαν και αποτύπωσαν με το φωτογραφικό τους φακό το πνεύμα των Ραγκουτσαριών, ενός καρναβαλικού εθίμου που η αρχή του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Αποτελεί το πρώτο καρναβάλι της Ελλάδας, αφού πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο (6, 7 & 8/1) και προβάλλει όλα τα αξιοθέατα της πόλης της Καστοριάς.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης παρουσιάζουν, με την ιδιαίτερη ματιά των δύο ομάδων, εικόνες έγχρωμες και ασπρόμαυρες με θεματικές ενότητες από την παρέλαση του Καστοριανού Καρναβαλιού, τον Λιμναίο Οικισμό του Δισπηλιού, το Σπήλαιο του Δράκου, το  ενυδρείο Καστοριάς (που αποτελεί το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων) και όψεις της πόλης με τα  διάσημα αρχοντικά της, όπως το Αρχοντικό του Αϊβάζη (το οποίο από το 1975 στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς) μαγευτικές όψεις της λίμνης Καστοριάς και τέλος τον περίφημο «Αρλεκίνο», το γνωστό γλυπτό από την «Πολιτεία των Παιχνιδιών» που κοσμεί την πόλη από το 2012.

Τις πρωινές ώρες από την Τρίτη έως την Παρασκευή (10:00 – 14:00) θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και τις απογευματινές (18:00 – 20:00) ξεναγήσεις για το κοινό από την επιμελήτρια της έκθεσης Αναστασία Μπόικου. Πληροφορίες στο τηλ.: 6974828633.

Εκθέτες: Αντώνης Αθανασόπουλος, Βασιλική Αγγελακoπούλου, Κωνσταντίνος Βεργίνης, Διονυσία Βλάχου, Νίκος Βλαχόπουλος,  Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Αγάπη Κακλαμάνη, Αποστόλης Μαραγκός, Γιώργος Μπάξας, Αναστασία Μπόικου, Τατιάνα Σαΐνη, Ελένη Σαραντοπούλου, Κωνσταντίνος Σοφιανός,  Βούλα Χόρτη, Ελένη Χόρτη. 

  • Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης, Θησείο,  Στάση Μετρό Κεραμεικός – τηλ.: 210 3452150
  • Εγκαίνια: Σάββατο στις 4 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 (ως 22:00)
  • Διάρκεια: 2 – 17 Νοεμβρίου 2017
  • Ωράριο: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή 10:00 – 14:00. Δευτέρα κλειστά
  • Είσοδος: Ελεύθερη

– Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Τατιάνα Σαΐνη