Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ: «DECADENCE»

Ερχόμενος αντιμέτωπος με το παρελθόν, στοιχειωμένος, απεγνωσμένος, ο φωτογράφος αναζητά την αυτογνωσία.

Ο φωτογράφος Κώστας Καζαντζής παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο “Decadence” στο Poems & Crimes, από τις 20/2. Το περιεχόμενο αυτής της ενότητας είναι μια απόπειρα καταγραφής συναισθημάτων και μια προσπάθεια ανάδυσής τους στην επιφάνεια, μέσω του φωτογραφικού φακού.

Στο σχετικό δελτίο τύπου διαβάζουμε: “Το project ‘Decadence’ δεν είναι παρά ένα αυτοπορτραίτο δοσμένο μέσα από την απεικόνιση μιας Άλλης και ενός χώρου που έρχεται από το παρελθόν. Έτσι, ο χώρος αυτός γίνεται μάρτυρας δύο διαφορετικών κόσμων: της χαμένης εποχής της αθωότητας και μιας παρούσας παρακμής. Είναι ο μοναδικός τρόπος να αποδοθεί αυτή η σύγκρουση γιατί στους τέσσερις αυτούς τοίχους ο χρόνος έχει παγώσει, είναι πια απών. Ερχόμενος αντιμέτωπος με το παρελθόν, στοιχειωμένος, απεγνωσμένος, ο φωτογράφος αναζητά την αυτογνωσία. Τα μάτια της Ζωής του παρέχουν την ασφάλεια της έκφρασης όσο εκείνος μένει στις σκιές. Αρνούμενος τον εαυτό του γυρεύει διέξοδο από τον χώρο και τον χρόνο, από την ίδια του τη Ζωή…”

Κώστας Καζαντζής

Σύντομο βιογραφικό

Ο Κώστας Καζαντζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Είναι τελειόφοιτος φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και απόφοιτος της σχολής Focus. Τα θέματα που τον απασχολούν εστιάζουν στην αδυναμία αποδοχής του εαυτού, στην οικογένεια και στη σεξουαλικότητα. Από μικρή ηλικία είχε την ανάγκη να καταγράφει πτυχές του εαυτού του αξιοποιώντας τόσο το γραπτό λόγο όσο και το φωτογραφικό φακό.