Ενδιαφέρουν

ΦΩΤΗΣ ΚΑΖΑΖΗΣ: “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ”

Tην Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 7μμ, στη Λέσχη του Συλλόγου Ιμβρίων (Ελευθερίου Βενιζέλου 80, Νέα Σμύρνη – τηλ: 210 9347957 |στάση «Αγία Παρασκευή» με το τραμ) θα γίνει παρουσίαση του νέου λευκώματος του καταξιωμένου φωτογράφου.

Οι λήψεις του συγκεκριμένου λευκώματος, που εκδίδεται από την NEXUS PUBLICATIONS ΑΕ, έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια, εκτός από τρεις που έγιναν πριν σαράντα χρόνια. Αριθμεί 140 σελίδες, διαθέτει ιδιαίτερα προσεγμένη εκτύπωση και έχει μέγεθος 22x24cm.

Το λεύκωμα θα παρουσιάσουν ο Μενέλαος Μελετζής, Σύμβουλος Εκδόσεων της NEXUS PUBLICATIONS ΑΕ και τ. Τακτικός Επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας στο τμήμα Γραφιστικής του Παν. Δυτικής Αττικής και η φωτορεπόρτερ και 4D Dream – Photo Coach Μάρω Κουρή.

Στις σελίδες του παρουσιάζονται στιγμιότυπα ανθρωποκεντρικού ενδιαφέροντος, που αποτελούν προσφιλές θέμα του φωτογράφου. Ένα μέρος τους περιλαμβάνει λήψεις δρόμου και ένα άλλο είναι αφιερωμένο σε κατηγορίες ανθρώπων που επιλέγει να απαθανατίζει σταθερά στη φωτογραφική του πορεία.

Στη μακρόχρονη πορεία του, ο Φώτης Καζάζης μας έχει συνηθίσει σε αυτό το προσωπικό του στιλ που ουσιαστικά συνιστά μια ιδιότυπη (φωτογραφική) αφήγηση, γεμάτη εικόνες καθημερινής ζωής και έκφρασης συνδυασμένη με στιγμιότυπα καυστικού σχολιασμού. Επιχειρώντας κανείς μια συνολική αποτίμηση, θα μπορούσε να πει ότι οι φωτογραφίες του διέπονται από “ανορθόδοξο” ρεαλισμό.

Mini CV

Ο Φώτης Καζάζης μεγάλωσε σε φωτογραφικό περιβάλλον και η ζωή του, εκτός του επαγγέλματός του, ανήκει στη φωτογραφία. Χαρακτηριστικό του είναι ότι πλησιάζει με επιδεξιότητα τους ανθρώπους, γίνεται εύκολα αποδεκτός απο αυτούς και συνάμα καθίσταται “αόρατος” πίσω από το φακό του. Χάρη στη μέθοδο αυτή, καταφέρνει να φωτίζει τα εκάστοτε θέματα που τον ενδιαφέρουν σα να χρησιμοποιεί ένα θεατρικό προβολέα.

Μέσα από το έργο του, όπως αυτό καταγράφεται σε όλα τα λευκώματα που έχει κάνει, αναδεικνύεται η αγάπη του για τη ζωή, με σοβαρότητα και με χιούμορ. Ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα, με δεδομένο ότι έφθασε αισίως τα ογδόντα του χρόνια, ότι “η ζωή του ομόρφυνε από τη φωτογραφία”.