Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε

Μια έκθεση με διπλό στόχο, περά από φωτογραφικά πλαίσια.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε.) παρουσιάζει Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο«Αναδρομική Έκθεση Φωτογραφίας της Ομάδας των Ταξιδευτών του Χρόνου», 1998 – 2015.

Το Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. αποτελεί μονάδα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γεν. Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και προσφέρει τις υπηρεσίες του στο χώρο της ψυχικής υγείας από το 1986. Η φωτογραφική ομάδα των «Ταξιδευτών του Χρόνου» αποτελείται από 25 εφήβους και τον εκπαιδευτή τους Μανώλη Σαλαμαλέκη.

Έκθεση Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. 2015

Έκθεση Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. 2015

Οι «Ταξιδευτές του Χρόνου» ξεκίνησαν την δράση τους το 1998 υπό την καθοδήγηση του φωτογράφου κ. Δημήτρη Μπούκα, που είναι ο ιδρυτής του εργαστηρίου φωτογραφίας του Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε.

Σαν οδοιπόροι της ζωής, παρουσιάζουν μέσα από απλές και ανεπιτήδευτες εικόνες την πορεία που διάνυσαν στον χρόνο που πέρασε, μαθαίνοντας την τέχνη της δημιουργίας εικόνων. Ενώ κάποιοι άλλοι απ’ αυτούς, που ήδη τελείωσαν και εργάζονται, τις εμπειρίες τους στην πράξη.

Όπως περιγράφει ο τίτλος της έκθεσης, πρόκειται για μια προσπάθεια να αποθησαυριστεί το έργο αυτών των χρόνων αλλά και να ανακινηθούν μνήμες για πρόσωπα, μέρες, και κοινή ζωή που έχουν γράψει βαθιά και μοναδικά στη ψυχή τους.

Έκθεση Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. 2015

Έκθεση Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. 2015

Τα χρόνια που πέρασαν, οι ταξιδευτές παρουσίασαν τα έργα τους φιλοξενούμενοι σε διάφορους εκθεσιακούς χώρους. Με την έκθεση αυτή, η Ομάδα γιορτάζει 17 χρόνια συνεχούς και δημιουργικής παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα αυτού του τόπου και 28 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του ΚΕΚΥΝ – ΚΕΨΥΕ στον χώρο της ψυχικής υγείας.

Επισημαίνεται τέλος ότι στόχος της έκθεσης δεν είναι μόνο η προβολή του έργου των εκπαιδευομένων του Κέντρου στη φωτογραφία, αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία των νέων.

  • Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.30
  • Χώρος: ισόγειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, αίθουσα «Μελίνα» (Πρώην Πιλοποιείο Πουλόπουλου) – Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο, Σταθμός Μετρό Κεραμικός
  • Ωρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο, 10.00 – 20.00, Κυριακή 10.00 – 14.00, Δευτέρα κλειστά.