Εκθέσεις φωτογραφίας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΤΟΥΚΗΣ: «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝ ΦΩΣ»

Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Κολτούκη στο Βιβλιοπωλείο “Λεμόνι”. Εγκαίνια: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, 7.00 μ.μ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου έως τις 31 Νοεμβρίου 2022.

Φωτογραφίες από Tαξίδια, Τοπία αλλά και Κολάζ παρουσιάζονται συνθέτοντας ένα μικρό ανθολόγιο πολύτιμων και μοναδικών στιγμών –μια εξωτερική αποτύπωση ενός μέσα κόσμου, μια απότομη λάμψη τρυφερότητας και ένα σκίρτημα φωτός αχνό σαν ανάμνηση. Στο φωτογραφικό σύμπαν του Βασίλη Κολτούκη ο χρόνος σταματά να κυλάει και μοιάζει να αιωρείται σαν αόρατο πέπλο που τυλίγει σιωπηλούς ανθρώπους και ασάλευτα τοπία.

Ο Βασίλης Κολτούκης γεννήθηκε στην Άρτα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Παρίσι, όπου η συνάντησή του με τον Γάλλο φωτογράφο Edouard Boubat ήταν καθοριστική ώστε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην τέχνη της φωτογραφίας. Περιπλανιέται από χώρα σε χώρα σ’ ένα γοητευτικό και συνάμα επικίνδυνο ταξίδι, με χιλιάδες πρόσωπα, με αξέχαστες αλλά και απρόβλεπτες συναντήσεις.

O ίδιος σχολιάζει για τις εικόνες του: «Δεν γνωρίζω σύνορα ούτε πατρίδες. Ο έρωτας και η ομορφιά με οδηγούν σε ένα ατελείωτο κυνηγητό της χαράς, της στιγμής, σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ταξίδι δεν θέλω να τελειώσει. Ψάχνω μια χώρα αθώα».