Ενδιαφέρουν

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Π.Υ.

Προέρχονται από τα πέντε Μέγαρα ιδιοκτησίας Μ.Τ.Π.Υ, που αποτελούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων οργανώνει εκδήλωση, για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυσή του, σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 (11.00 πμ) στην Παλαιά Βουλή (Σταδίου 13). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και λεύκωμα με φωτογραφίες του πολυβραβευμένου φωτορεπόρτερ.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων, που απεικονίζουν τα ψηφιδωτά με τα κατορθώματα και τους άθλους του Ηρακλή, τεχνοτροπίας art-deco, σήμα κατατεθέν των περισσότερων κτιρίων του Β. Κουρεμένου και εμβληματικό στοιχείο της εξωτερικής όψης του Μεγάρου επί της οδού Λυκούργου, όπου εδρεύει το Μετοχικό Ταμείο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και βιβλίο-αναμνηστικό λεύκωμα, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα πέντε Μέγαρα ιδιοκτησίας Μ.Τ.Π.Υ, που αποτελούν  μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς με φωτογραφίες του Βασίλη Κουτρουμάνου.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη σε ένα εξ αυτών, το Μέγαρο Δεληγιώργη (Πινδάρου-Ακαδημίας και Κανάρη 1), δημιούργημα του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ, όπου θα φιλοξενηθεί επί τριήμερο έκθεση ιστορικού αρχειακού υλικού, πορτραίτων από την πινακοθήκη του Ταμείου (έργα των Ν. Λύτρα και Γ. Ροϊλού) ψηφιδωτών κι έργων τέχνης σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και φωτογραφικού υλικού από τα ακίνητα ιδιοκτησίας του Μ.Τ.Π.Υ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, εκτός από το εκτιθέμενο υλικό, το τελικό αποτέλεσμα των εργασιών αποκατάστασης  του κτιρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων αποκαλύφθηκε εξ ολοκλήρου ο ζωγραφικός κι ανάγλυφος διάκοσμος που είχε καταστραφεί κατά το παρελθόν.

  • Διάρκεια έκθεσης: 8-10 Δεκεμβρίου, ώρες 10πμ  – 9μμ