Ενδιαφέρουν

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΦΕ

Με επιστολή του εξηγεί το γιατί οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.

O καταξιωμένος φωτοειδησεογράφος είχε έρθει πρώτος σε ψήφους στις τελευταίες εκλογές της που  είχαν πραγματοποιηθεί στις 22/4/16. Στις 5/5/16, όταν έγινε η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, έλαβε σε αυτό τη θέση του ταμία.

Το κείμενο της επιστολής του έχει ως εξής:

Προς το ΔΣ της ΕΦΕ

Κύριοι συνάδελφοι, 

Μετά λύπης μου σας ενημερώνω ότι αποφάσισα να παραιτηθώ από μέλος του ΔΣ και φυσικά από το αξίωμα του Ταμία του ΔΣ. Θεωρώ ότι η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων προς το άτομό μου προσβάλλει την προσωπικότητά μου ως επαγγελματία φωτογράφου και φωτορεπόρτερ και μειώνει και εξευτελίζει την προσφορά μου στην Ένωσή μας τα τελευταία 12 έτη. Θεωρώ ότι υπηρέτησα το αξίωμα του Ταμία και μέλους του ΔΣ όλα αυτά τα χρόνια με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και αυταπάρνηση και απόδειξη αυτού είναι η αναγνώριση των συναδέλφων που επανειλημμένα με τίμησαν με την ψήφο τους δίνοντάς μου την πρώτη θέση σε ψήφους μεταξύ των μελών του ΔΣ.

Δεν έφτασα όμως στο σημείο αυτό μόνο εξαιτίας των επανειλημμένα προσβλητικών συμπεριφορών ορισμένων. Όπως είπε πολύ καιρό πριν ένας μεγάλος πολιτικός και στοχαστής, “Για να επικρατήσει το κακό, φτάνει μόνο οι καλοί άνθρωποι να μη κάνουν τίποτα!”. Η απάθεια λοιπόν κάποιων άλλων μελών του ΔΣ (και όχι μόνο) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και γι’ αυτό ανακοινώνω και την παραίτησή μου, την οποία θα κοινοποιήσω και σε όλα τα μέλη της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, αλλά και τις άλλες Ενώσεις του Τύπου και την κοινή γνώμη.

Η κίνησή μου αυτή δεν γίνεται μόνο για να προστατέψω την προσωπικότητά μου αλλά, πρωτίστως, για να αποτελέσει ένα “ταρακούνημα” και ένα έναυσμα για αλλαγή της πορείας της ΕΦΕ προς την ανυποληψία και νομοτελειακά την διάλυση! Δυστυχώς της παραίτησής μου έχουν προηγηθεί και οι παραιτήσεις της κας Τατιάνας Μπόλαρη από την θέση του Προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου, του κου Γιώργου Παπαθανασίου από μέλος του Δ.Σ και εσχάτως της κας Φανής Γεννατά από την θέση της Προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ε. καθώς και η άρνηση αποδοχής της θέσης του συμβούλου από τα μέλη (εκλεγέντα στις πρόσφατες αρχαιρεσίες) κκ. Βασίλη Βερβερίδη, Ανδρέα Παπακωνσταντίνου και Παναγιώτη Μοσχανδρέου.

Κατόπιν τούτων δεσμεύομαι να παραδώσω όλα τα έγγραφα που αφορούν το Ταμείο (έσοδα, έξοδα, μπλοκ εισπράξεων, οικονομικό απολογισμό κλπ) αμέσως μόλις μου ζητηθεί από την τριμελή εξελεγκτική επιτροπή μόλις βέβαια έρθει σε νόμιμη σύνθεση η οποία αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται λόγω της παραίτησης της Προέδρου.

Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου καθώς και για περαιτέρω διευκρινίσεις στην προσεχή Τακτικη Γενική Συνέλευση.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ