Εκθέσεις φωτογραφίας

ΔΗΜHΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΑΒΛHΣ: “ΑΠΟΚΑΛYΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΝΘEΣΕΙΣ”

Διάρκεια έκθεσης: από 9 έως 14 Φεβρουαρίου 2024!

Ο Δημήτρης Κουτσαβλής έχει σπουδάσει νομικά αλλά από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τα εικαστικά και ειδικότερα με τη ζωγραφική. Σχεδίαζε, μπογιάτιζε κι έφτιαχνε ζωγραφιές με νερομπογιές, κάρβουνο, παστέλ και μελάνι, που έμοιαζαν όμως με ζωντανές λήψεις: με φωτογραφίες.

Κι έπειτα ήρθαν οι πραγματικές του φωτογραφίες. Με τις αναλογικές τότε “θεές”: Zenith, Canon, Nikon, με τους κανόνες τους, τα πλαίσιά τους, τα κροπαρίσματα, τις φόρμες αλλά και τη γεωμέτρηση του πλάνου μέσα από τις χρυσές τομές κληρονομιάς από τη ζωγραφική του.

Φωτογραφίες, που έχουν βραβευθεί σε Φεστιβάλ της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας το 2021 υπό τον τίτλο «Rebirh / Αναγέννηση», στο Φεστιβάλ της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας τον Μάρτιο του 2022, με διάκριση για το έργο του «Les Amants», στο drama_photo_fest με την εικαστική του σύνθεση «Red Balloon» και έχουν αναρτηθεί στον εξωτερικό σύνδεσμο της διεύθυνσης URL του ιστότοπου Atrapos Communications Services στο Instagram.

Η πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής. Η αποδοχή του κοινού τον ώθησε για συνέχιση και περαιτέρω έμπνευση για δημιουργία. Δημιουργία εστιασμένη αδόκητα εκείνη την περίοδο και τεκμηριωμένη ολότελα στην φωτογραφική της αποτύπωση. Το χρέος προς τη ζωγραφική φαινόταν ότι ήδη είχε αρχίσει να υποχωρεί, δίχως όμως να χαθεί…

Για τη νέα δουλειά του, ο ίδιος λέει: «Ο φωτογραφικός φακός, μου για την προσωπική λύτρωση από αυτά επιτρέπει πλέον να φέρω, δίχως την οφειλή στις ζωγραφικές τεχνικές και χωρίς επιπλέον εικαστικές ακροβασίες, τις μικροστιγμές αυτού του κόσμου. στο ορατό μας σύμπαν. Όλες αυτές οι ορατές ενίοτε αριστουργηματικές αποτυπώσεις της δικής μας δηλαδή του βλέμματός μας, μακροπραγματικότητας υπάρχουν τριγύρω μας και μας περιμένουν να τις αποκαλύψουμε, να τις αποτυπώσουμε και να τις λυτρώσουμε από τα πλαίσια της τέταρτης διάστασης. Έτσι, για τον καθένα μας χρονικές στιγμές, ονειρικές προβολές, βλέμματα με κρυμμένες ίσως ροές εικόνων, καταιονισμοί συναισθημάτων, απωθημένες τέρψεις κι ευλογημένες αμαρτίες, μπορούν να συνθέτουν μέσα από την φωτογραφική/εικαστική εκφορά, απειράριθμες προκλήσεις μα και ατομικές για τον καθένα μας, προσκλήσεις για τη δική μας λύτρωση από αυτά.»


  • Χώρος: Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη | τηλ.: 211 4052 138
  • Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 20:00
  • Διάρκεια: 9 Φεβρουαρίου – 14 Φεβρουαρίου 2024
  • Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή: 19:30, Δευτέρα – Τρίτη, Τετάρτη: 17:30 – 21:30, Σάββατο: 12:30 – 14:30
  • Είσοδος: Ελεύθερη