Εκθέσεις φωτογραφίας

TOΠΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Έκθεση φωτογραφίας των Τηλέμαχου Γαροφαλλίδη και Μένης Σεϊρίδου. Εγκαίνια: Πέμπτη 14/9/23 στις 7:30 μμ.
 

Η δημοτική παράταξη “Η Πόλη Αλλιώς” φιλοξενεί την έκθεση, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 7:30μμ, στο Στέκι της Πόλης Αλλιώς.

Στην έκθεση παρουσιάζονται εικόνες από την Βόρεια Πιερία και την Κερκίνη, περιοχές αμφότερες απείρου φυσικού κάλλους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ και αποτελεί κομμάτι του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Natura 2000».

Οι φωτογραφίες των δύο δημιουργών αποτυπώνουν με ζωντάνια το τοπίο και προκαλούν δυνατά συναισθήματα. Στα έργα τους Τέχνη και Φύση γίνονται ένα ενιαίο σύνολο που οδηγεί με δωρικότητα στην ουσία και στην πληρότητα. Μια πληρότητα ψυχική που γίνεται όλο και πιο άπιαστη και δυσεύρετη, όσο γύρω μας συντελείται η καταστροφή της Φύσης και του Πολιτισμού και όλα μοιάζουν να αποδομούνται.

Παρόλα αυτά, η ελπίδα για έναν κόσμο πιο όμορφο είναι το μήνυμα αυτής της φωτογραφικής ματιάς. Και υπάρχει ελπίδα όσο οι άνθρωποι αγωνίζονται και δεν παραδίνονται. Άλλωστε στην δημοτική παράταξη Η Πόλη Αλλιώς, μέλη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της οποίας είναι και οι δύο δημιουργοί – φωτογράφοι, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να νικήσουμε.

Τα έσοδα από την πώληση των φωτογραφιών θα δοθούν για την ενίσχυση της “Πόλης Αλλιώς”.

Mini CVs

  • Ο Τηλέμαχος Γαροφαλλίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη όπου δραστηριοποιείται ως επαγγελματίας φωτογράφος από το 1991 . Σπούδασε φωτογραφία και εικονοληψία. Έχει μεταπτυχιακό στην ψηφιακή φωτογραφία και την επεξεργασία εικόνας, ενώ  είναι πιστοποιημένος ψηφιακός φωτογράφος από το 2005. Ασχολείται με την εφαρμοσμένη και καλλιτεχνική φωτογραφία και  έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς φωτογραφίας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει στο ενεργητικό του πέντε ατομικές και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα κι Αμερική. Φωτογραφίες του δημοσιεύονται κατά καιρούς σε περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο. Δίδαξε φωτογραφία σε ΙΕΚ και σε σχολή του εξωτερικού ως ειδικός συνεργάτης.
  • Η Μένη Σεϊρίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε, κατοικεί και εργάζεται στο Δήμο Νεάπολης Συκεών. Σπούδασε «Διοίκηση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και «Τέχνη της φωτογραφίας» στο ΙΕΚ Esp, με υποτροφία. Έχει ασχοληθεί συστηματικά με τη φωτογραφία την τελευταία δεκαετία, συμμετείχε σε εκθέσεις- φεστιβάλ φωτογραφίας, ενώ έργα της έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εργασίες της έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις, οι οποίες έχουν φιλοξενηθεί, μεταξύ άλλων και στο Στέκι της Πόλης Αλλιώς, και έχει εκδώσει τρία φωτογραφικά βιβλία, ενώ συμμετείχε και σε αρκετές συλλογικές εκδόσεις. Τέλος, έχει ασχοληθεί με την οργάνωση – επιμέλεια πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που αφορούν την τέχνη και το περιβάλλον στην Θεσσαλονίκη και την Πιερία.

 

  • Εγκαίνια: Πέμπτη 14/9/23 στις 7:30 μμ
  • Τόπος: Το Στέκι της “Πόλης Αλλιώς”, Ν. Παρασκευά 14, Συκιές – Θεσσαλονίκη
  • Διάρκεια: 14/9 ως 24/9
  • Ώρες λειτουργίας: 7:00 με 9:00μμ καθημερινά
 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.