Νέα μοντέλα

LEICA DG ELMARIT 200MM F/2.8 POWER O.I.S.

Η διάθεση του φακού θα αρχίσει το Δεκέμβριο του 2017, σε τιμή 3099€.

H Panasonic παρουσίασε ένα νέο τηλεφακό, τον Leica DG ELMARIT 200mm f/2.8, το εστιακό μήκος του οποίου αντιστοιχεί σε 400mm στο φορμά 35mm.

Πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο τηλεφακό με ανοικτό διάφραγμα που φέρει το όνομα Leica DG. Προσφέρει ακόμα την υψηλότερη ευκρίνεια που έχει καταγραφεί σε μηχανή κατηγορίας Lumix CSC. Είναι εφοδιασμένος με σύστημα σταθεροποίησης εικόνων Power O.I.S. και είναι κατάλληλος για φωτογράφηση δράσης, σπορ αλλά και άγριας φύσης.

Το σύστημα σταθεροποίησης εικόνων είναι συμβατό με συστήματα σταθεροποίησης που υπάρχουν σε σώματα μηχανών Panasonic, αυξάνοντας έτσι το εύρος διόρθωσης. Ο τηλεμετατροπέας 1.4Χ που τον συνοδεύει (DMW-TC14) αυξάνει το εστιακό μήκος στα 560mm, κάνοντας τον ιδανικό για μακρινά θέματα. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί σαν προαιρετικό εξάρτημα ο τηλεμετατροπέας 2.0Χ (DMW-TC20) που αυξάνει το εστιακό μήκος στα 800mm.

Ο φακός αποτελείται από 15 στοιχεία διατεταγμένα σε 13 ομάδες, ενώ υπάρχουν δύο στοιχεία UED (Ultra Extra-Low Dispersion) για την διόρθωση όλων των εκτροπών. Το σύστημα εστίασης του φακού εξασφαλίζει πολύ γρήγορη και ακριβή εστίαση και στη φωτογραφία και στο βίντεο. Η ακρίβεια εστίασης είναι ιδιαίτερα σημαντική στο βίντεο 4Κ. Το σώμα του φακού διαθέτει στεγανότητα ενάντια σε υγρασία και σκόνη και μπορεί να λειτουργήσει και σε θερμοκρασίες μέχρι -10°C. Η διάθεση του φακού θα αρχίσει το Δεκέμβριο 2017 σε τιμή 3099€.