Photo Fun

Η ΖΩΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ευλογία ή καταδίκη; Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση(;)!

…όπως συμβαίνει και με άλλες “ειδικές” κατηγορίες ανθρώπων, η συμβίωση μαζί τους έχει θετικές και αρνητικές παραμέτρους. Ας δούμε κάποιες από αυτές.

  • Όχι, όχι, όχι… η ζωή όταν έχεις φίλους φωτογράφους δεν είναι σαν να ζεις σε πασαρέλα και να είσαι μοντέλο διάσημου σχεδιαστή. Δε χαμογελάς και δεν ποζάρεις ανέμελα σε σοκάκια της Πλάκας και δίπλα στη θάλασσα. Όταν στην παρέα σου υπάρχει πάνω από ένας φωτογράφος, η κατάσταση είναι αντίστοιχη με το να κάθεσαι για καφέ με μια παρέα και να είσαι ο μόνος που δεν έχει δει “House of the Dragon” τη στιγμή που η πρώτη σεζόν έχει φτάσει στη μέση της.
  • Οι φωτογράφοι είναι …ζωγράφοι και τα πινέλα τους είναι μικρά και μεγάλα ακαταλαβίστικα εργαλεία για τα οποία μιλάνε συνέχεια, καθαρίζουν συνέχεια και τα τοποθετούν με ευλάβεια σε θήκες και ραφάκια όπως ακριβώς κάνει και μια γυναίκα με τα παπούτσια και τις τσάντες της.
  • Όταν βρίσκονται πολλοί στον ίδιο χώρο μιλάνε ακατάπαυστα για φωτογραφικές τεχνικές και εξοπλισμό, λες και αναλύουν τον νόμο της σχετικότητας.
  • Είναι άκρως απαγορευτικό να αγγίξεις την φωτογραφική τους μηχανή με μη αποστειρωμένα χέρια – γενικά …«δεν ακουμπάμε»! Εάν ποτέ τύχει να χρειαστούν τη βοήθειά σου και σου τη δώσουν να την κρατήσεις για λίγο, τότε πρέπει να αντιμετωπίσεις το αντικείμενο αυτό σαν βόμβα ενεργή που με την παραμικρή απότομη κίνηση θα εκραγεί και θα ανατιναχθεί ο κόσμος. Πράγμα που δεν απέχει από την πραγματικότητα πάρα πολύ, μιας και η παραμικρή γρατζουνιά θα κάνει τον ιδιοκτήτη της κάμερας κατακόκκινο από τη σύγχυση και …τεράστιο από τα νεύρα! Οι φωνητικές του χορδές θα τεντωθούν και με τεράστια δύναμη θα ορμήξει προς το μέρος σου να σε πνίξει.
woman sitting on brown wooden floor while holding black DSLR camera in room

Kinga Cichewicz, Unsplash

Φυσικά υπάρχουν και καλά με το να έχεις φίλους φωτογράφους:

  • Όταν ανεβάζεις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα “like” τους σε κάνει να νιώθεις πως έβγαλες φωτογραφία που πάει για βραβείο καλύτερης φωτογραφίας παγκοσμίως.
  • Δίνουν τέλειες συμβουλές για να διαλέξεις εικόνα για το βιογραφικό σου και επειδή, όπως και να το κάνουμε είναι καλλιτέχνες, έχουν υπέροχη αισθητική και ευαισθησίες.
  • Είναι παρατηρητικοί και μπορούν να εντοπίσουν την ομορφιά ακόμα και στα πιο άσχημα πράγματα και να την αναδείξουν.
  • Είναι κοινωνικά προβληματισμένοι, αγαπούν το περιβάλλον και τη φύση και αναδεικνύουν τα προβλήματα της καθημερινότητας των απλών και ταπεινών μη φωτογράφων ανθρώπων.

– Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Ben Eaton

 


Aρθρογράφος

Νέλλη Ταμπουρά

Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, όμως δεν ασχολείται επαγγελματικά με αυτή. Η δημοσιογραφία είναι κομμάτι της ζωής όλων των ανθρώπων. Λίγο πολύ όλοι γεννηθήκαμε δημοσιογράφοι, επειδή επικοινωνούμε και ενημερωνόμαστε και φωτογράφοι, επειδή οι αναμνήσεις μας αποτυπώνονται με εικόνες!