Εκθέσεις φωτογραφίας

“LIFELESS”: ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εγκαίνια: σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00!

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει εικόνες από τους Γουργιώτη Κώστα, Καραγιαννάκη Φωτεινή και Κούκο Ξενοφώντα θα φιλοξενηθεί από 22 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2022, στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Μύλου του Παππά (Γεωργιάδου 53).

Οι τρεις φωτογράφοι, ενεργά μέλη της φωτογραφικής ομάδας Fplus στη Λάρισα, φωτογραφίζουν χώρους μέσα στο χρόνο, θέλοντας να εγείρουν μνήμες σε εκείνους που αναγνωρίζουν τα σημεία και συναισθήματα στους επισκέπτες.

Στην κοσμολογία, η έννοια του χωροχρόνου συνδυάζει το χώρο και το χρόνο που ενώνονται αφηρημένα παράγοντας το σύμπαν.

Οι χώροι που απεικονίζονται, αποτελούσαν κάποτε για ομάδες εργαζομένων το εργασιακό τους σύμπαν. Σήμερα είναι απλά συμπλέγματα σκυροδερμάτων που στέκουν αέναα, εγκαταλειμμένα και απόκοσμα.

Φωτεινή Καραγιαννάκη

Ζωή παίρνουν στο μέλλον μόνο μέσα από τις φωτογραφικές τους αποτυπώσεις, οι οποίες γίνονται αφορμή να περιτριγυριστούν φαντασιακά από νέα πλήθη.

Χώροι πολύβουοι που έμειναν εκκωφαντικά σιωπηλοί, καθώς και ήχοι γραναζιών, μηχανών και ανθρώπων που αντικατασταθήκαν από ήχους πουλιών, τρωκτικών και θροϊσμάτων.

Χώροι λειτουργικοί που μπήκαν σε απραξία, και επιτεύγματα της τότε τεχνολογίας που έγιναν κουφάρια σκουριάς και θραύσματα γυαλιών.

Χώροι που τελικά λειτούργησαν για τους φωτογράφους σαν έμπνευση που εξελίχθηκε σε ένα πολυετές πρότζεκτ.

  • Χώρος: Μύλος του Παππά | Γεωργιάδου 53 Λάρισα
  • Εγκαίνια: Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00
  • Διάρκεια έκθεσης: 22 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2022
  • Μέρες και ώρες προσέλευσης: καθημερινά εκτός Κυριακής 09:00 – 21:30

Ξενοφώντας Κούκος

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Κώστας Γουργιώτης

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;