Εκθέσεις φωτογραφίας

MAΡΚΟΣ ΓΚΙΖΗΣ: “LIGHT BOX”

To Calderone (Μελενίκου 31) παρουσιάζει την παραπάνω έκθεση από 16 έως 19 Δεκεμβρίου 2023 στο φουαγιέ του (καθημερινά από 18.00 έως 22.00 καθόλη τη διάρκεια του τετραημέρου). 

21 αυτόφωτα έργα (διατίθενται προς πώληση) σε διάφορες διαστάσεις θα εκτεθούν: εικόνες από ταξίδια και όχι μόνο σε multiple exposure απόδοση με φωτιστική τεχνική backlight, που δημιουργούν μια τρισδιάστατη απεικόνιση των χώρων στους οποίους κινείται ο καλλιτέχνης.

Ο Μάρκος Γκίζης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την φωτογραφία  το 1980, όταν ο πατέρας του, του χάρισε μια μεταχειρισμένη Ζενίτ. Την επόμενη χρονιά σπούδασε στο “Εργαστήρι μελέτης και εφαρμογής της φωτογραφίας”. Από το 1982 ως το 1994 ασχολήθηκε επαγγελματικά με την φωτογραφία. Στη συνέχεια, όμως, η επιθυμία του να αφήσει την πόλη για το χωριό, τον οδήγησε να φύγει από την Αθήνα και να ασχοληθεί με κάθε είδους κατασκευές και ειδικά με φωτιστικά, στα οποία χρησιμοποιούσε τις φωτογραφίες του. Το 2018 έφτιαξε το πρώτο φωτιστικό με τον συγκεκριμένο τρόπο παρουσίασης, δηλαδή με φωτογραφίες που συνδυάζονται και δημιουργούν τρισδιάστατη εντύπωση, και ενώνουν τους διαφορετικούς χώρους και χρόνους σε μια νέα στιγμή. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, δημιουργώντας καθημερινά νέα έργα.