Εκθέσεις φωτογραφίας

EΥΑ ΜΠΕΡΛΕΡ: LITTLE MIRACLES

Η iFocus Photo Gallery εγκαινιάζει σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στις 7:30 μμ, την παραπάνω ατομική έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα έχει διάρκεια ως τις 15 Μαΐου 2023.

Μέρος των φωτογραφιών της έκθεσης συμπεριλαμβάνονται και στο φωτογραφικό λεύκωμα με τον ομώνυμο τίτλο που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από τις εκδόσεις iFocus.

Στο εισαγωγικό σημείωμα της έκδοσης, η φωτογράφος, αναφέρει: “ΜΙΚΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ είναι όλα τα μικρά στοιχεία της φύσης που υπάρχουν γύρω μας, τα οποία συνήθως προσπερνούμε στην καθημερινότητά μας, κυρίως όσοι ζούμε στις πόλεις. Είναι όλα όσα θεωρούμε δεδομένα γύρω μας, που για να τα ανακαλύψουμε χρειάζεται να επιβραδύνουμε το βήμα μας, να δείξουμε φροντίδα και να αφιερώσουμε χρόνο. Αναπτύσσονται δίπλα μας σε έναν ήσυχο, όμορφο, ευαίσθητο κύκλο ζωής, προσθέτοντας χρωματιστές πινελιές στις ζωές μας. Αρκεί μόνο να τα παρατηρήσουμε προσεκτικότερα για να νιώσουμε την αξία που μας προσφέρουν. ΜΙΚΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ είναι ταυτόχρονα και όλα όσα ξυπνούν στην ψυχή μου εκείνα τα μικρά θαύματα της φύσης, καθώς τα αποτυπώνει ο φωτογραφικός μου φακός. Παρατηρώντας τα, ακολουθώ το δικό τους ρυθμό και περνώ σε μια άλλη διάσταση όπου όλα είναι εφικτά. Τα μικρά και ασήμαντα γίνονται πρωταγωνιστές. Παράλληλα, τα «σημαντικά» της ζωής μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και τότε με ένα τρόπο μαγικό πλημμυρίζω με έμπνευση, αισιοδοξία και εσωτερική γαλήνη. Όλα όσα πραγματικά χρειάζομαι για να συνεχίσω την πορεία μου.”

Εύα Μπέρλερ

Η επιμελήτρια της έκθεσης και του λευκώματος Δώρα Λαβαζού σημειώνει: “τα “Μικρά Θαύματα” της Εύας Μπέρλερ είναι μια ωδή στην ομορφιά, στην ομορφιά που απαντάμε στη Φύση, στην εξαιρετική ομορφιά των ανθέων και στην μαγική όψη του κόσμου που ζούμε. Η ματιά της Εύας περιπλανιέται στον μικρόκοσμο των λουλουδιών αποκόπτοντας κάθε τι ενοχλητικό και άσχημο, τον οπτικό και μη θόρυβο μίας πεζής και μίζερης καθημερινότητας που ζούμε όλοι μας. Μια σύγχρονη flâneuse, με μία διάθεση ρομαντική, η Εύα, μέσα από το φωτογραφικό της φακό αποτυπώνει άλλοτε τη λεπτομέρεια και άλλοτε το σύνολο. Εστιάζει σε αυτό που συνήθως εμείς προσπερνάμε μη δίνοντας την πρέπουσα σημασία, όχι μόνο αγνοώντας τα μικρά και ασήμαντα της ζωής, αλλά αγνοώντας και μη δίνοντας στον ίδιο μας τον εαυτό τη χαρά και την έκπληξη των μικρών θαυμάτων που μας περιβάλλουν τόσο διακριτικά και αθόρυβα. Το φωτογραφικό έργο “Μικρά Θαύματα” της Εύας Μπέρλερ κινείται σε ένα κόσμο όπου καθιερωμένες αντιλήψεις της καθημερινότητας ανατρέπονται, και εμείς καλούμαστε να γίνουμε συνοδοιπόροι σε αυτό το γοητευτικό και γεμάτο εκπλήξεις φωτογραφικό ταξίδι, που γενναιόδωρα μας προσφέρει η Εύα.”

Εύα Μπέρλερ

  • Χώρος: iFocus Photo Gallery, Στοά  Όπερας, Ακαδημίας 57 και Ιπποκράτους 13, Aθήνα 10679, Τηλ. 210 3647088
  • Εγκαίνια: Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στις 19:30
  • Διάρκεια: από 6 έως 15  Μαΐου 2023
  • Ωράριο: Καθημερινές 12:00-18:00,  Σαββατοκύριακο: 17:30- 20:30