Ενδιαφέρουν

ΤΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤO MAΡΙΟ ΛΩΛΟ!

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά και μέσω Zoom. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες!

Η γνωστή φωτογραφική ομάδα παρουσιάζει έναν από τους πιο δυναμικούς και σημαντικούς εκπροσώπους του φωτορεπορτάζ, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Cinemarian (Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος).

Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες του από διάφορες αποστολές και ρεπορτάζ και οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν μαζί του για τη φωτογραφία, την αλήθεια της, τους κινδύνους και τις εμπειρίες που έζησε και θα τον ρωτήσουν ότι θέλουν σχετικά με τη δουλειά του, η οποία διακρίνεται για το πάθος και την ειλικρίνειά της.

Ιnfo

  • Είσοδος μόνο με πιστοποιητικό covid ή νόσησης (και ταυτότητα). Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (όπως μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης).
  • Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά και μέσω Zoom.
  • Κρατήσεις θέσεις με email στο akatsikoudis@yahoo.com με όνομα και κινητό τηλέφωνο.
  • Το Cinemarian θα είναι ανοικτό από τις 18:30 και οι θέσεις που έχουν κρατηθεί μετά τις 18:45 θα δοθούν σε άλλους ενδιαφερόμενους.
  • ένα κλικ εδώ θα βρείτε τον σύνδεσμο για την online παρακολούθηση που θα ξεκινήσει να λειτουργεί λίγα λεπτά πριν την εκδήλωση. Ο απαιτούμενος κωδικός είναι: lolos. Τα μικρόφωνα σας θα είναι κλειστά και ερωτήσεις θα γίνουν μόνο από το κοινό της αίθουσας (για πρακτικούς λόγους)
  • Υπεύθυνος διοργάνωσης: Ανδρέας Κατσικούδης
  • Ελεύθερη είσοδος (σύμφωνα με τις προηγούμενες οδηγίες)

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Μάριος Λώλος γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα.  Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή, αλλά η φωτογραφία τον κέρδισε ήδη από την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1990. Έχει συνεργαστεί με μερίδα των έντυπων ΜΜΕ,  ενώ από το 2009  συνεργάζεται με το κινέζικο πρακτορείο «Νέα Κίνα». Επίσης διατέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ.

Μάχιμος φωτογράφος, κάλυψε για χρόνια το πολεμικό φωτορεπορτάζ. Βρέθηκε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το 1993, βιώνοντας από κοντά την ισοπέδωση της Πριστίνα το ’99, κάλυψε τα γεγονότα στην Αλβανία μετά την πτώση του Α. Χότζα, ενώ ακολούθησαν αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες, όπως η Βοσνία, η Κράινα, το Κόσοβο, η Τουρκία, η Γάζα της Παλαιστίνης.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, με αφηγήσεις αμιγώς ανθρωποκεντρικές, όπως στους «Δρόμοι επιβίωσης» σε συνεργασία με το ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Επίσης έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις.

 


Aρθρογράφος

Aνδρέας Κατσικούδης

Έχει σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σπούδασε επίσης φωτογραφία και παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου και σεμινάρια πάνω στην ιστορία της τέχνης και τη δημιουργικότητα. Διδάσκει φωτογραφία από το 2005 και κινηματογράφο από το 2011. Αυτή την περίοδο είναι στην επεξεργασία της πρώτης του ταινίας μεγάλου μήκους - ένα ντοκιμαντέρ για τη φωτογραφία και τους φωτογράφους. Στον ελεύθερό του χρόνο παίζει ηλεκτρικό μπάσο και τρέχει μαραθώνιους.