Νέα μοντέλα

M. ZUIKO DIGITAL ED 90MM F/3.5 MACRO IS PRO

Η διάθεση του φακού στην αγορά θα αρχίσει τον προσεχή Μάρτιο, με τιμή γύρω στα 1400€. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες!

H OM Digital Solutions Corporation παρουσίασε ένα νέο φακό για τις μηχανές με αισθητήρα 4/3, o οποίος προσφέρει μέγιστη μεγέθυνση 2Χ και όταν χρησιμοποιηθεί με τον προαιρετικό τηλεμετατροπέα MC-20X η μεγέθυνση φτάνει το 4Χ.

Έτσι μπορείτε να φωτογραφίζετε τον μικρόκοσμο και λεπτομέρειες που είναι αόρατες στο μάτι. Ο M. Zuiko Digital ED 90mm f/3.5 Macro IS PRO είναι εφοδιασμένος με σύστημα σταθεροποίησης κραδασμών και όταν τοποθετηθεί σε κατάλληλο σώμα μηχανής προσφέρει σταθεροποίηση 5 αξόνων μέχρι 7 στοπ.

Ο φακός είναι ιδανικός για εξωτερικές φωτογραφήσεις φύσης και τοπίων μια κι διαθέτει στεγανότητα ενάντια σε υγρασία και σκόνη που καλύπτει την προδιαγραφή IPS34 αλλά και δυνατότητα λειτουργίας σε θερμοκρασίες μέχρι -10°C.

Το βάρος του είναι μόνο 453gr που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει το χέρι του φωτογράφου ή την τσάντα του, ενώ η διάμετρος φίλτρων είναι 62mm. Η ευκρίνεια που προσφέρει ο φακός είναι εξαιρετική και σε λήψεις macro αλλά και σε μακρινές λήψεις.Η οπτική του κατασκευή αποτελείται από 18 στοιχεία διατεταγμένα σε 13 ομάδες. Δύο από τα στοιχεία αυτά είναι Super ED, τέσσερα είναι ED, ένα είναι Super HR και ένα είναι HR. Επίσης υπάρχουν επιστρώσεις ZERO (Zuiko ExtraLow Reflection Optical) που διορθώνουν θαμβώσεις και αντανακλάσεις σε όλες τις συνθήκες.

Το σύστημα εστίασης προσφέρει πολύ γρήγορη εστίαση σε όλη την γκάμα των αποστάσεων εστίασης, από το άπειρο μέχρι την ελάχιστη απόσταση εστίασης.

 


Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.