Νέα Νέα μοντέλα

MANFROTTO DIGITAL DIRECTOR

Απευθύνεται στον επαγγελματία και χομπίστα φωτογράφο, και σε όποιον ασχολείται σοβαρά με το βίντεο.

Το Digital Director της Manfrotto, που διατίθεται από την εταιρία Αλεξάνδρου Χ. & ΣΙΑ Ε.Ε., είναι ένα καινοτόμο προϊόν, που σας επιτρέπει να συνδέσετε το iPad με τη φωτογραφική μηχανή (DSLR Nikon/Canon) και να χρησιμοποιήσετε την οθόνη Retina για να συνθέσετε το κάδρο, να προβείτε σε ρυθμίσεις λήψης και να διαχειριστείτε κατά το δοκούν τις φωτογραφίες που μόλις τραβήξατε.

Απευθύνεται στον επαγγελματία και χομπίστα φωτογράφο, καθώς επίσης και σε εκείνον που ασχολείται σοβαρά με το βίντεο. Είναι μια συσκευή απόλυτα συμβατή με το iPad: φέρει και την αντίστοιχη πιστοποίηση “Made for iPad” (Mfi). Αποτελείται από τα κομμάτια του hardware, του software και του firmware. Και τρία έχουν περάσει από τη διαδικασία του Mfi, εξασφαλίζοντας ότι η σύνδεση με το iPad θα γίνεται απρόσκοπτα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τι iPad στην πλατφόρμα του Digital Director ώστε να πάει να “κάτσει” πάνω στο αντίστοιχο multi-connector και να συνδέσετε το Digital Director σε μια DSLR Nikon ή Canon μέσω καλωδίου USB. Η Manfrotto έχει αναπτύξει ειδική εφαρμογή που υποστηρίζει τα πρωτόκολλα σύνδεσης για Nikon/Canon, χάρη στην οποία αποκτάτε πρόσβαση στη ρύθμιση βασικών παραμέτρων, όπως η έκθεση, τα ISO, η ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα, η χειροκίνητη εστίαση, η ισορροπία λευκού, η ποιότητα εικόνας και το drive. Όλα αυτά αποτελούν μέρος των δεδομένων λήψης, και αυτό είναι μόνο ένα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Digital Director.

MANFROTTO DIGITAL DIRECTOR

Αξιοποιώντας την οθόνη αφής του iPad, σας δίνεται η δυνατότητα να χειριστείτε τη μηχανή σας από απόσταση και να εστιάζετε πατώντας σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης Retina. Η προβολή Live View σε πραγματικό χρόνο ενισχύεται από τη λειτουργία focus peaking που ως γνωστό επιβεβαιώνει την ακρίβεια της εστίασης. Αμέσως μετά τη λήψη, μπορείτε να κατεβάσετε τις φωτογραφίες στο ίδιο το iPad προκειμένου να γίνουν διαθέσιμες για επεξεργασία. Μέσα στην ίδια την εφαρμογή θα βρείτε βασικές δυνατότητες επέμβασης στη φωτεινότητα και το κοντράστ της εικόνας, περιστροφής, περικοπής, ελέγχου του ιστογράμματος και των πληροφοριών Exif όπως επίσης και αποθήκευσης της τελικού αποτελέσματος. Το υλικό αυτό μπορείτε να το μοιραστείτε με γνωστούς και φίλους μέσω κοινωνικών δικτύων, email ή ανεβάζοντάς το απευθείας σε κάποιο FTP, προφανώς χρήση των δυνατοτήτων του iPad. Εκτός αυτού προσφέρεται και εφαρμογή διαχείρισης και βαθμονόμησης των εικόνων με δυνατότητα δημιουργίας άλμπουμ και προφίλ λήψης. Τα θετικά δεν σταματούν εδώ αφούτο Digital Director υποστηρίζει video steaming. Κοντολογίς πρόκειται για μια πολυλειτουργική συσκευή που αυξάνει σημαντικά τη χρηστικότητα και τις δυνατότητες των DSLR της Nikon και Canon.