Νέα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Έναρξη μαθημάτων: Οκτώβριος 2017

Ξεκινούν νέα τμήματα σεμιναρίων φωτογραφίας στην  Ε΄ δημοτική κοινότητα του Δήμου.

Πραγματοποιούνται ήδη οι εγγραφές των Μαθημάτων Φωτογραφίας  (αρχαρίων – προχωρημένων) και Photoshop από τη Mαρία Κ. Θαμνίδου στα εργαστήρια εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Ε ΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο ατμοσφαιρικό και υποβλητικό χώρο της Βίλας Μορντώχ στον 1ο όροφο (Β. Όλγας και Μαρτίου, Θεσσαλονίκη).

Τι περιέχουν τα μαθήματα

  • Στο Φωτογραφία Ι  – τμήμα αρχαρίων

Διδάσκονται οι βασικές τεχνικές γνώσεις, θεωρητικά και πρακτικά, για τη δημιουργία φωτογραφιών, ενώ γίνεται βασική αναφορά και στα είδη της φωτογραφίας. Η δουλειά γίνεται κυρίως με DSLR μηχανές.

  • Στο Φωτογραφία Ι  – τμήμα προχωρημένων: 

Διδάσκονται εξειδικευμένες τεχνικές φωτογραφικές γνώσεις και είδη φωτογραφίας, καλλιτεχνική φωτογραφία, ιστορία της φωτογραφίας, καθώς και παρουσιάσεις εργασιών φωτογράφων.

Η δυναμική που αναπτύσσεται  σε κάθε τμήμα είναι σημαντική  όταν υπάρχουν περισσότερα των   πέντε  ατόμων. Αυτός ο αριθμός βοηθά στην αλληλεπίδραση μέσα από τις παρουσιάσεις φωτογραφιών, τις ερωτήσεις, και τα βιώματα του καθένα.

Στην εκπαίδευση περιλαμβάνονται ακόμα επισκέψεις σε εκθέσεις, φωτογραφικές περιηγήσεις εντός και εκτός πόλης, καθώς και οργάνωση – παρουσίαση εργασιών (εκθέσεις).

  • Στο Τμήμα Photoshop ψηφιακή επεξεργασία εικόνας

Διδάσκονται τα βασικά εργαλεία και επεξεργασίες εικόνας.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης. Τα δίδακτρα είναι 30 ευρώ τον μήνα. Τα μαθήματα διαρκούν τρεις ώρες την εβδομάδα για τα τμήματα φωτογραφίας, και δυο ώρες για το Photoshop.

  • Έναρξη μαθημάτων: Οκτώβριος 2017
  • Διεύθυνση: Βασ. Όλγας  162/ 25ης Μαρτίου 24
  • Για περισσότερες πληροφορίες εγγραφές: τηλ. 2313 318 259  /2310 853300, 697 735 5218 (Μ. Θαμνίδου)

 – Φωτό: Μαρία Θαμνίδου