Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ: “UP ABOVE & DOWN UNDER”

Η καλλιτέχνης αντλεί το υλικό της από την ίδια τη φύση και τη θάλασσα.

Στην Αίθουσα Τέχνης «Ακρόπρωρο» στο παλιό λιμάνι στις Σπέτσες, φιλοξενείται έως και τις 4 Αυγούστου 2016, η έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Up Above & Down Under» της καλλιτέχνιδας και φωτογράφου, Μαρίνας Βερνίκου.

Η καλλιτέχνης αντλώντας το υλικό της από την ίδια τη φύση και τη θάλασσα, μας παρουσιάζει μερικά από τα έργα της, τα οποία έχει απαθανατίσει με την κάμερά της, σε κάθε της ταξίδι στη χώρα μας. Τα χρώματα της θάλασσας των ελληνικών μας νησιών, οι διακυμάνσεις του υγρού στοιχείου -μέσα από γραμμές ευθείες και ακανόνιστες- αλλά και η ανθρώπινη παρουσία μέσα σε αυτό, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των έργων της, τα οποία «ταξιδεύουν» κάθε θεατή.
Στην έκθεση θα προβληθεί επίσης και η συλλογή της καλλιτέχνιδας «Marina Vernicos Collection», στην οποία υπογράφει αδιάβροχες τσάντες παραλίας, tote bags, θήκες iPad και μεταξωτά, τετράγωνα μαντήλια. Σε κάθε της προϊόν απεικονίζονται φωτογραφίες της, από όλο τον κόσμο, ενώ μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις τους, διατίθενται στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό CREAID, ο οποίος στηρίζει παιδιά που το έχουν ανάγκη, στην Ελλάδα. Η γλύπτρια, Εύη Σαββαίδη, θα εκθέσει επίσης μερικά από τα έργα της στην ίδια έκθεση.

vernicos akroproro

Mini CV

Η Μαρία Βερνίκου γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα. Σπούδασε Communications and Photography στο Emerson College της Βοστόνης και Business Administration στο Harvard Extension School. Από το 2001 έχει παρουσιάσει τα έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το Παρίσι, το Μονακό, το Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Κορέα, Ντόχα και τη Ρώμη. Έχει δημοσιεύσει τέσσερα βιβλία φωτογραφίας.