Portfolios & λευκώματα

MARIO TESTINO: “THE TOWEL SERIES”

Miley Cyrus, Cristiano Ronaldo, Gisele Bundchen, Keira Knightley, Kate Moss κ.ά. φωτογραφίζονται φορώντας μόνο μια πετσέτα!

Μια σειρά φωτογραφιών, του κορυφαίου δημιουργού, που μας βγάζει από το στημένο περιεχόμενο μιας συνηθισμένης φωτογράφισης και αναδεικνύει τα ανθρώπινα πρόσωπα στην πιο αγνή και ξέγνοιαστη μορφή τους.

Ο Περουβιανός φωτογράφος Mario Testino, με περισσότερα από 40 χρόνια πείρας στο χώρο της φωτογραφίας μόδας και του πορτραίτου, πάντα είχε μια αγάπη για το ασυνήθιστο και τη δυνατότητα να αποτυπώνει τη στιγμή και να ξεδιπλώνει, μέσα από το φακό του, την ανθρωπιά στα μοντέλα του.

Η πρώτη λήψη της σειράς αυτής έγινε σχεδόν …κατά λάθος, θα λέγαμε, όταν ο Testino, στα πρώτα του βήματα ως χρήστης του Instagram, βρισκόταν στα παρασκήνια μιας φωτογράφισης με το γνωστό μοντέλο Kate Moss και την παρατήρησε, μετά από ένα ντους, με τη λευκή ρόμπα της και μια πετσέτα τυλιγμένη γύρω από το κεφάλι της. Αποφάσισε να αποτυπώσει τη στιγμή, και να την ανεβάσει στην εφαρμογή, λαμβάνοντας χιλιάδες likes για την επιλογή του. Θεωρώντας πως, μέσα από αυτή τη νέα εκδοχή των social media, θα μπορούσε να ανακαλύψει έναν καινούριο τρόπο επικοινωνίας, συνέχισε να παρουσιάζει στην σελίδα του ανάλογα στιγμιότυπα από τις φωτογραφίσεις του.

Η φωτογραφία της Kate Moss που καθόρισε την σειρά:

View this post on Instagram

MY MUSE GETTING READY FOR THE SHOOT – MT

A post shared by MARIO TESTINO (@mariotestino) on

Μεγαλώνοντας τη συλλογή του, αντιλήφθηκε πως μοντέλα και των δυο φύλλων αισθάνονται μεγαλύτερη ελευθερία μπροστά στο φακό φορώντας μια πετσέτα, διότι δεν υπάρχει προκαθορισμένος τρόπος του να τοποθετήσουν την πετσέτα πάνω στο γυμνό σώμα τους. Είχαν έτσι την δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν – να κάνουν ότι επιθυμούν με αυτή!

Η σειρά αυτή αποτελεί ένα πολύ προσωπικό έργο για τον Testino, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο μέσα από το δικό του οπτικό πεδίο. Έχει δηλώσει σχετικά πως αντίθετα με τις φωτογραφήσεις μόδας και τη λεπτομερή προετοιμασία που τις χαρακτηρίζει, στο έργο αυτό επιλέγει πολύ προσεκτικά ποιον θα φωτογραφίσει.

Ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό των λήψεων στο “Τhe Towel Series” είναι η ασπρόμαυρη μορφή τους, που δίνει ένα καθαρό και φωτεινό τόνο, αφού ο φωτογράφος παίζει με τη φυσική αντίθεση του δέρματος με την λευκή πετσέτα. Παρόλα αυτά υπάρχουν και φωτογραφίες σε έγχρωμη μορφή – πάντα όμως δοσμένες με την ίδια νότα γαλήνης, απλότητας και ελευθερίας.

Μέσα από τα χρόνια δουλειάς, στη σειρά αυτή, o Testino έχει απαθανατίσει πολλά γνωστά μοντέλα, αλλά και γνωστές προσωπικότητες από το χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής, ακόμα και του ποδοσφαίρου. Είναι ένα συνεχόμενο project και σίγουρα στο μέλλον θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται από τον φωτογράφο.

Ολόκληρη η σειρά φιλοξενείται, με τακτές προσθέσεις από τον Testino, στο λογαριασμό του στο Instagram.

Μπορούμε όμως να βρούμε και τη δική του επιλογή εικόνων, που θεωρεί τις καλύτερες ως τώρα, στο επίσημο site του: www.mariotestino.com.

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Jon Tyson