Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

LINDA & MARY MCCARTNEY: “MOTHER DAUGHTER”

Μια έκθεση με ειλικρινή στιγμιότυπα και όχι με στημένες πόζες.

Συνθέτοντας μια φωτογραφική έκθεση από έργα της 46χρονης Mary McCartney και της μητέρας της Linda, η Gagosian Gallery της Νέας Υόρκης χαρίζει κάτι σε όλους μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2015. Ανέκδοτα στιγμιότυπα από μια οικογένεια που όρισε τη βρετανική καλλιτεχνική σκηνή, προσωπικές στιγμές του θρυλικού σκαθαριού αλλά και της γυναίκας που τον έσωσε όταν οι Beatles διαλύθηκαν: τη Linda που έφυγε από τη ζωή, μόλις στα 57 της, το 1998.

Διαβάζουμε σχετικά στο cnn.gr:

Στη συνέντευξη της με το Vanity Fair η φωτογράφος σαν τη μητέρα της Μary μιλάει για μια φωτογραφία που συνοψίζει την παιδική της ηλικία. “Υπάρχει μια γυμνή λάμπα που κρέμεται από το ταβάνι και ένα μωρό στο χέρι κάποιου. Είμαι το μωρό. Αυτό που διακρίνει κανείς είναι ότι μεγάλωσα περισσότερα σαν τσιγγανάκι, όχι σαν μια γαλαζοαίματη του ροκ” λέει το δεύτερο παιδί της οικογένειας. “Μεγαλώσαμε με φαγητά στα μούτρα και τα ρούχα, ήταν όλα τόσο ελεύθερα και ανέμελα, όλα λειτούργησαν προς όφελος μας” συμπληρώνει.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Μary συνδέει την οικογένεια με τη δουλειά της αλλά όταν ξεκίνησε να δουλεύει επάνω στην έκθεση, εκτίμησε ξανά το πνεύμα της Linda αλλά και της φαμίλιας της. Ένα από τα πράγματα που έμαθε μεγαλώνοντας δίπλα από τον Paul και κυρίως τη Linda; Να βρίσκει τη χαρά στην κομψότητα της στιγμής μέσα στην καθημερινότητα. “Ήθελα αυτή η έκθεση να έχει να κάνει με ειλικρινή στιγμιότυπα, όχι με στημένες πόζες. Η μητέρα μου ήταν ο πιο ελεύθερος άνθρωπος, δεν είχε ατζέντα, δεν την ένοιαζε τι θα έλεγαν οι άλλοι για εκείνη, για εμάς. Πόσο πραγματικά απελευθερωτικό δεν είναι αυτό;”