Εκθέσεις φωτογραφίας

“ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ”: ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ I-D PROJECTART

8 Έλληνες φωτογράφοι απαθανατίζουν τα πρόσωπα της θάλασσας που βρίσκεται στο μέσο της γης!

Διαφορετικές όψεις της Μεσογείου, της θάλασσας που ενώνει με το γαλάζιο της τρεις Ηπείρους και τόσους πολιτισμούς, που είναι γεμάτη εικόνες, μνήμες, παραστάσεις, παρουσιάζει η συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Οκτώ διακεκριμένοι Έλληνες φωτογράφοι, απαθανατίζουν τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα της Μεσογείου. Διηγούνται τις μοναδικές ιστορίες που κρύβει στα νερά της, αναζητούν στους βυθούς της «μυθικούς θησαυρούς», ξαποσταίνουν στις δαντελωτές ακρογιαλιές της, ακροβατούν στα σύννεφα που την στεφανώνουν. Τόσο μεγάλη και όμως τόσο οικεία μια αγκαλιά που ξέρει να ανοίγει απλόχερα και να μας περιβάλλει, η Μεσόγειος μας ανταμείβει με τις μοναδικές ομορφιές της. Μαγευτικά τοπία, ταξιδευτές που έχασαν την πυξίδα τους, το κύμα που σκάει στο βράχο σε μια γοητευτική, αέναη κίνηση. Αυτά και άλλα πολλά είναι η Μεσόγειος, η θάλασσα που, όπως το λέει και το όνομά της, βρίσκεται στο μέσο της γης!

Κατερίνα Καλούδη

Οι συμμετέχοντες δημιουργοί προσφέρουν ένα ταξίδι στην άλλοτε ήρεμη και άλλοτε πολυκύμαντη Μεσόγειο, μια περιπλάνηση στους τόπους και τις αντιθέσεις που συνθέτουν το  πρόσωπό της, μια ποιητική καταβύθιση στα μυστικά και τις αθέατες πλευρές της. Με έγχρωμη ή ασπρόμαυρη ματιά, καταγράφουν επίσης μοναδικά πορτρέτα που αποτυπώνουν χαρακτηριστικούς μεσογειακούς τύπους.

Συμμετέχουν: Ζέττα Αντσακλή, Μελίτα Βαγγελάτου (φωτό στην κορυφή της σελίδας), Κατερίνα Βαφειά, Μαρίνα Βερνίκου, Ηλίας Γεωργουλέας, Κατερίνα Καλούδη, Ηλίας Κοσίντας, Βαγγέλης Κύρης (Τα Deco Portraits που παρουσιάζει ο τελευταίος είναι σε συνεργασία με τον Anatoli Georgiev.)

  • Χώρος: i-D ProjectArt, Κανάρη 12, Κολωνάκι
  • Διάρκεια: 28/9-11/11/17
  • Εγκαίνια: Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, 20.00
  • Ωράριο: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00 -19.00. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10.00-21.00
  • Είσοδος ελεύθερη

Ηλίας Κοσίντας