Εκθέσεις φωτογραφίας

ΣΑΛΩΜΗ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗ: “ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΟΙΝΩΝΗΣ”

Η έκθεση οργανώνεται από το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο “Καποδίστριας” και φιλοξενείται στο Δημαρχείο της Αίγινας μέχρι τις 21/6/2024!

H ίδια η δημιουργός, που συμμετέχει και στο 2ο Photonet Gallery σημειώνει: “ταξίδι στο χρόνο στο νησί της Οινώνης, μέσα από φωτογραφίες, για να θυμούνται και ν΄ αναπολούν όσοι το ζήσανε και να κρίνουν οι νεότεροι τις αλλαγές ή τις ριζικές μεταβολές που ο χρόνος και οι άνθρωποι έχουν επιφέρει.”

Και συνεχίζει: “στην έκθεση αυτή παρουσιάζω μερικές διπλές φωτογραφίες από περιοχές κυρίως γύρω από το λιμάνι της Αίγινας. Οι επάνω είναι οι παλιές που βρήκα και οι κάτω αυτές που τράβηξα πρόσφατα, κατά το δυνατόν, από την ίδια γωνία θέασης, ώστε να φανούν οι μικρές ή μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει στην διάρκεια του χρόνου.”

Ο Άρης Παύλος σημειώνει σχετικά: “η Σαλώμη ξεκίνησε την φωτογραφία από την αρχή της ίδρυσης του εργαστηρίου πριν 17 χρόνια. Παίρνει ανελλιπώς μέρος σε όλες τις εκθέσεις και είναι από τα πιο δραστήρια μέλη. Αν και πιο μεγάλη ηλικιακά από όλους μας, εκπλήσσει συνεχώς με την ζωντάνια της και την συμμετοχή της -μία έφηβη που χαίρομαι την παρέα της όλα αυτά τα χρόνια. Η δεύτερη ατομική της έκθεση είναι η απόδειξη της επίμονης οπτικής μελέτης της στον τόπο που ζεί.”

Info

Το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο ”Καποδίστριας” ξεκίνησε το 2007 με πολλές φωτογραφικές δράσεις. Μία από αυτές για την φετινή χρονιά είναι και η οργάνωση ατομικών εκθέσεων των μελών του Εργαστηρίου σε δημόσιους χώρους στην Αίγινα. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη 18.00-20.00 στο χώρο του Μορφωτικού Συλλόγου. Τον Οκτώβριο του 2024 θα ξεκινήσει καινούργιο τμήμα για αρχάριους με την καθοδήγηση του φωτογράφου Άρη Παύλου.