Εκθέσεις φωτογραφίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ METAPOLIS: “O” ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Διάρκεια έως 19/05/2018

Έκθεση 45 φωτογράφων/μελών της Φωτογραφικής  Ομάδας, φιλοξενείται στο χώρο του ΜETAPolis, στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης (Στοά Καΐρη 6).

Στο σχετικό δελτίο τύπου διαβάζουμε: “η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικά έργα εμπνευσμένα από φωτογραφικές ασκήσεις που εισάγουν τα μέλη των προχωρημένων τμημάτων, στον κόσμο της σκηνοθετημένης φωτογραφίας ( STAGED PHOTOGRAPHY ). Η θεατρικότητα της σκηνής αποκαλύπτεται με διαλεκτική διάθεση ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, με πρωταγωνιστή πάντα ένα λευκό μπαλάκι. Διαπραγματευόμαστε τη μοναδικότητα του εαυτού μας σε διαφορετικά πλαίσια, εικόνες φαινομενικά ασύνδετες, κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση σε μια πόλη που κοιμάται και περιμένει κάτι να την ξυπνήσει, κάτι να την κάνει να νιώσει πως αξίζει να ζει.”

Η Φωτογραφική Ομάδα METApolis
Η METApolis, η Φωτογραφική Ομάδα που ιδρύθηκε το 2009, αναζητά τη δική της μετεξέλιξη της πόλης, αλλά και κάθε κομμάτι που δημιουργεί την ίδια και την αντανάκλασή της, την METApolis. Ο Εισαγωγικός Κύκλος Φωτογραφίας αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία και πειραματίζονται ως παρέα, ανακαλύπτοντας τη χαρά της δημιουργίας. Οι Προχωρημένοι Κύκλοι Φωτογραφίας αποτελούνται από καλλιτέχνες, αιώνια ερασιτέχνες, που συνεχίζουν τα τελευταία
χρόνια μαζί ως ομάδα να ανακαλύπτουν πτυχές της φωτογραφίας υπό την καθοδήγηση των Δασκάλων τους.

  • Χώρος: METApolis Gallery, Στοά Καΐρη 6, Σταθμός Μοναστηράκι
  • Διάρκεια: 4/05/2018 έως 19/05/2018
  • Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά: 19.00 – 21.30 | Σάββατο 13:00 – 20:00,
    Κυριακή & Δευτέρα κλειστά. | Είσοδος Δωρεάν
  • Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης, Θοδωρής Βερονίκης

 – Φωτό: Σοφία Κονδύλη (από τη σειρά STAGED PHOTOGRAPHY στο metapolis.gr)