Εκθέσεις φωτογραφίας

O MICHAEL GRIEVE ΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ FLOAT

Διάρκεια: ως το Σάββατο 2/6/18.

H έκθεσή του με τίτλο The Foriegner [SIC] αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό ταξίδι στον χρόνο, που πηγάζει από μία εσωτερική εμπειρία, και φανερώνεται μέσω τεκμηρίων δανεισμένων από τα φαινόμενα των εμπειριών του εξωτερικού κόσμου.

Οι φωτογραφίες συγχωνεύουν αυτό το χάσμα και συνθέτουν μία καινούρια, ανεξάρτητη πραγματικότητα. Και έτσι ξεδιπλώνεται η ιστορία του πρωταγωνιστή φωτογράφου, που είναι ξένος προς τον εαυτό του και προς κάθε τι εξωτερικό προς αυτόν. Αποδρά σε άγνωστα και ταραγμένα νερά, βέβαιος μόνο για την αβεβαιότητά του.

Οι φωτογραφίες αυτές, είναι περισσότερο θραύσματα που εκφράζουν μία γενικότερη αισθητική αντίληψη και ευαισθησία παρά καταγραφές. Στο σύνολό τους, αφηγούνται μία αυθαίρετη ιστορία, σχετική με τη βαθειά ανάγκη του πρωταγωνιστή να συνδεθεί με την πραγματικότητά του, ερχόμενος αντιμέτωπος με τον πόθο, την αγάπη και την απώλεια. Τη νοηματική απόχρωση τη συναισθάνεται κανείς παρά τη βλέπει, καθώς το κλίμα καθορίζει το σκηνικό. Όντας αδύνατο να συλληφθούν, οι φωτογραφίες αυτές απλά σκαρφίζονται τα φανερώματα της ουσίας, μέσω μίας αλλόκοτης οπτικής. Η πραγματικότητα είναι η πρώτη ύλη, φωτισμένη και φορτισμένη από μία κοινότυπη ομορφιά και μία ακατάλυπτη ασχήμια που παρουσιάζεται κάθε πρωί και κάθε βράδυ.

Οι τόποι που διασχίζονται είναι τα ελληνικά νησιά, η Τουρκία, η Πολωνία, η Γερμανία, το Μαρόκο, η Γαλλία και η Βρετανία.

Μini CV

Ο Michael Grieve είναι Βρετανός φωτογράφος, γεννηθής το 1966 και έχει ως βάση το Βερολίνο. Σπούδασε φωτογραφία στο University of Westminster (MA και BA) και κατόπιν εργάστηκε στο διεθνή τύπο ως φωτορεπόρτερ και φωτογράφος πορτραίτων. Ήταν αναπληρωτής αρχισυντάκτης του 1000 Words contemporary photography magazine και έχει διδάξει φωτογραφία στο Nottingham Trent University, στην Akademia Fotografii της Βαρσοβίας και στο Berliner Technische Kunsthochschule. Γράφει και φωτογραφίζει τακτικά για το British Journal of Photography και είναι συνιδρυτής και διευθυντής του Berlin Foto Kiez International Photography Workshops.

  • Xώρος: Γκαλερί Float, Τούσα Μπότσαρη 20, Αθήνα
  • Διάρκεια: ως 2/6/18
  • Ωράριο: Τετ. – Σάβ. 13.00 – 19.00
  • Είσοδος ελεύθερη