Ενδιαφέρουν Νέα

MIKAEL BUCK: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΝΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗ SONY ALPHA 7R II

Ο φωτογράφος έδωσε μορφή στα πιο κοινά έντομα που υπάρχουν στα σπίτια μας!

Ο φωτογράφος Mikael Buck έβγαλε μια σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες macro, χρησιμοποιώντας μια φωτογραφική μηχανή α7R II της Sony, σε συνδυασμό με φακό macro 90mm επίσης της Sony και ένα φίλτρο macro.

Ο φωτογράφος απαθανάτισε, σε πολύ κοντινά, τα θέματά του με απίστευτες λεπτομέρειες και έδωσε μορφή στα πιο κοινά έντομα που υπάρχουν στα σπίτια όλων μας – όπως τις οικιακές αράχνες, τον ονίσκο και την πασχαλίτσα.

Sony α7R II

H α7R II διαθέτει δυνατότητες υψηλής ανάλυσης και σε συνδυασμό με την υψηλή ευκρίνεια του φακού macro μπορεί να αποδώσει την πολυπλοκότητα και την περίπλοκη φύση των μικροσκοπικών συγκατοίκων μας, αποκαλύπτοντας τη σχεδόν «εξωγήινη» μορφή των εντόμων. Χάρη στην προηγμένη δυνατότητα μεγέθυνσης του φακού και την ισχυρή απόδοση του αισθητήρα 42,4 megapixel της φωτογραφικής μηχανής, οι λεπτομέρειες, που θα ήταν κανονικά αθέατες στο ανθρώπινο μάτι, ξαφνικά μας φανερώνονται, λεπτομέρειες όπως τα περίπλοκα φτερά και τα χρυσαφένια σύνθετα μάτια του νευρόπτερου, οι χαρακτηριστικές δαγκάνες της ψαλίδας, το κέλυφος «πανοπλία» του ονίσκου και τα τριχωτά πόδια της θηλυκής οικιακής αράχνης.

Περισσότερες φωτογραφίες οικιακών εντόμων του Mikael Buck θα βρείτε στο επόμενο Photonet. Mην το χάσετε!