Photonet

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ 2021 – ΜΕΡΟΣ 2ο

To ΤΟP-20 συνεχίζεται με τις θέσεις 16-13!

Δείτε τα άρθρα!

16. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;

Υπάρχουν φορές που αναλαμβάνουμε τη φωτογράφιση ενός φίλου ή (πολύ περισσότερο!) πελάτη, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το σωστό ντύσιμο.

Αν εξαιρέσουμε συγκεκριμένα είδη εφαρμοσμένης επαγγελματικής φωτογραφίας (λ.χ. fashion photography) όπου πρωταγωνιστής (οφείλει να) είναι το ρούχο κι όχι ο άνθρωπος που το φορά, ερωτάται: υπάρχει γενικά “σωστό” και “λάθος” ντύσιμo για μια φωτογραφία; Αυτή είναι μία μόνο από τις ερωτήσεις στις οποίες απαντά το συγκεκριμένο άρθρο!

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ!

15. 6 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕ ΦΙΛΜ ΣΗΜΕΡΑ

Το 2003 ήταν η κορυφαία χρονιά σε πωλήσεις φιλμ παγκόσμια: 960.000.000 τεμάχια πουλήθηκαν. Στη συνέχεια η ψηφιακή τεχνολογία κυριάρχησε και το παραπάνω νούμερο συρρικνώθηκε εντυπωσιακά: σήμερα πωλούνται λιγότερα από 19.500.000 φιλμ ετησίως – μόλις το 2% σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ. Άρα μιλάμε για τέλος εποχής; Ακριβώς το αντίθετο!

Ήταν 26 Ιανουαρίου 2017, λίγες μέρες μετά το τέλος της έκθεσης CES, όταν το περιοδικό Time δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “Να γιατί το φωτογραφικό φιλμ επιστρέφει”. Στο κείμενο τονίζεται πως την τριετία 2014-2017 οι σχετικές πωλήσεις έχουν πάρει εκ νέου την ανιούσα!

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ! 

14. ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: “ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙ-ΖΟΥΜΕ!”

Σε σιωπηλή διαμαρτυρία προέβησαν (11/1/21) στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου οι επαγγελματίες φωτογράφοι, με αφορμή τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό από την εργασία τους, τον οποίο βιώνουν εξαιτίας της πανδημίας και των συνεπειών της στην καθημερινότητα της ζωής μας. 

Μέλη της ΕΚΦΑ (Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας) παρουσίασαν συνθήματα αγωνίας για το μέλλον του κλάδου στα μπλουζάκια τους.

Μέσω της συγκεκριμένης κίνησης, θέλησαν να αναδείξουν το πρόβλημα που έχει δημιουγηθεί στον κλάδο λόγω των πολλαπλών περιορισμών που έχει επιβάλλει στην κοινωνία ο Covid-19: ενώ τυπικά τα φωτογραφεία είναι ανοιχτά, στην πραγματικότητα οι επαγγελματίες έχουν απομείνει χωρίς αντικείμενο εργασίας καθώς έχει σταματήσει το 90% των δράσεων που προσφέρονται για φωτογράφιση (συνέδρια, γάμοι, βαπτίσεις, εκδηλώσεις).

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ!

13. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΓΗΤΟΥ

fotismos food

Πρόκειται για ένα αγαπητό αλλά ταυτόχρονα απαιτητικό είδος λήψης, το οποίο δεν είναι διόλου εύκολο να διαχειριστεί ένας φωτογράφος, ειδικά αν βρίσκεται στα πρώτα του βήματα.

Οι προκλήσεις του, έχουν να κάνουν κυρίως με το χρονοβόρο όσο και προσεκτικό (προ)σχεδιασμό που απαιτεί: υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν σωστά για να καταστεί επιτυχημένο ένα αντίστοιχο εγχείρημα. Ακολουθώντας τις βασικότερες συμβουλές που εμπεριέχονται σε ένα εμπεριστατωμένο οδηγό λήψεων γυμνού που παρουσιάσαμε σε δύο μέρη, ελπίζουμε να βοηθηθείτε στις δικές σας απόπειρες!

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ!

ΤΟ ΤΟP-20 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ 29/12 ΣΤΙΣ 12μμ!

 

  • Εικόνα στην κορυφή της σελίδας: Pixabay, Pixels
 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.