Εκθέσεις φωτογραφίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΔΥΟ PULITZER EΚΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Muhammed Muheisen παρουσιάζει την έκθεση “Light on the Move”.

Οι εικόνες του διεθνούς φήμη δημιουργού φιλοξενούνται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από σήμερα 26/10 μέχρι την Τετάρτη 31/10. 

Αποτελώντας την αποτύπωση της εμπειρίας του Muheisen κατά το δεκαετές του ταξίδι στους δρόμους και τους προορισμούς της μετανάστευσης σε διάφορες χώρες του κόσμου, οι λήψεις του απαθανατίζουν τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι εσωτερικά εκτοπισμένοι ανά τον κόσμο. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, από τη Συρία μέχρι την Ελλάδα, από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν ως την Ολλανδία, θυμίζουν ότι η ανθρώπινη φύση είναι υπεράνω συνόρων και ότι ο άνθρωπος είναι παντού παρών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας ή φύλου. Είναι άνθρωποι που μετακινούνται μεταφέροντας και μοιράζοντας το δικό τους φως.

«Για μένα δεν είναι μόνο εικόνες, είναι οι φωνές των ανθρώπων που φωτογραφίζονται σε ένα πλαίσιο. Προσωπικά πιστεύω ότι τα παιδιά είναι τα αληθινά θύματα των πολέμων. Τα παιδιά δεν επιλέγουν πού γεννιούνται, ή τις συνθήκες γύρω τους. Οι εικόνες είναι ένα μήνυμα για όλους. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που εκθέτω τη δουλειά μου εδώ», επισημαίνει ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (που διοργανώνει την έκθεση) Gianluca Rocco, τονίζει: «Οι φωτογραφίες στο πέρασμα των χρόνων έχουν αλλάξει πολύ. Ο Muhammed ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και βγάζει φωτογραφίες <…> αν τους ρίξετε μια ματιά θα δείτε ότι η καθεμιά τους κρύβει μια ιστορία».

  • Χώρος:  Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, τηλ.:  210 7228321-3
  • Διάρκεια: Παρασκευή 26/10 – Τετάρτη 31/10/2018
  • Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00, Κυριακή: 11.00-17.00, Τρίτη: Κλειστά
  • Είσοδος ελεύθερη

«Light on the Move»: Η ανθρώπινη φύση είναι υπεράνω συνόρων