Εκθέσεις φωτογραφίας

ΤΙΤΑ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ: «Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΗΠΟΣ»

Διάρκεια: έως το Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου από τις 20:00 έως τις 22.30, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ – δεξαμενή η ατομική έκθεση φωτογραφίας με τον παραπάνω τίτλο, η οποία απαρτίζεται από φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί σε 3 τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους τόπους: στη Σανγκάη, στο πατρικό  σπίτι της δημιουργού στην Πάτρα και στη Σαντορίνη.

Κοινός άξονας το περιβάλλον που επιλέγει να ζήσει ο σημερινός άνθρωπος, ο προσωπικός του Μυστικό Κήπος. Η θεματική και στις 3 αυτές σειρές φωτογραφιών που παρουσιάζονται προσεγγίζει μέσα από μία ποιητική, την απήχηση που έχει ο τόπος που ζούμε και τα συναισθήματα που μας προκαλεί. Οι χώροι χωρίζονται στις εικόνες από τα 3 διαφορετικά μέρη που ενδεικτικά η καλλιτέχνης έχει επιλέξει, είτε πρόκειται για το σύγχρονο αστικό τοπίο, είτε για το φυσικό φυτικό περιβάλλον είτε για τον παραθαλάσσιο τόπο.

Με έμφαση στη γεωμετρία της εικόνας, το φως και τις διαφάνειες που αυτό δημιουργεί διαπερνώντας τα αντικείμενα και με τις αντανακλάσεις του στα κτήρια, η καλλιτέχνης φωτογράφος συνεχίζει τις αναζητήσεις των προηγούμενων ετών (“GeometryLight” και “ WomanNature”), αυτή τη φορά επικεντρώνοντας στα συναισθήματα που απορρέουν από το περιβάλλον που έχουμε επιλέξει να ζούμε, που έχουμε διαμορφώσει και που μας διαμορφώνει.

Η εκκίνηση πηγάζει από το δικό της προσωπικό περιβάλλον, τον δικό της Μυστικό Κήπο. Φωτογραφίζει τα λουλούδια (τριαντάφυλλα, ορχιδέες, αμυγδαλιές, ανεμώνες…) με τρόπο τέτοιο ώστε η κάθε φωτογραφία να έχει το ένα κομμάτι το εικαστικό όπου τα χρώματα και οι τονικότητες που δημιουργούνται σε διάλογο με το φως, απηχούν τις χρωματικές αισθήσεις που δημιουργεί ο φυσικός κήπος, το φυσικό τοπίο στον άνθρωπο, καθώς και το δεύτερο κομμάτι που έχει να κάνει με τους συμβολισμούς και τα νοούμενα.

Το κάθε λουλούδι, παραπέμπει με τον τρόπο που έχει αποδοθεί φωτογραφικά (ταc closeup και τα καρέ που έχει επιλέξει η καλλιτέχνης) σε συνειρμούς αισθήσεων και σεξουαλικότητας, εσωστρέφειας και εξωστρέφειας. Η αποπλάνηση και η κατάκτηση, η λεπτεπίλεπτη, ρομαντική ή αλλού παθιασμένη, σαγηνευτική γυναικεία φύση, κυριαρχούν συμβολικά. Ο φυτικός κόσμος,το γεωφυσικό περιβάλλον των βράχων, της θάλασσας, της άμμουαλλά και το αστικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό τοπίο, αντιπαραβάλλονται με τα πρόσωπα και τις μορφές των γυναικών που σαν άλλες μούσες κινούνται ανάμεσα τους, ανάμεσα σε τόπους φυσικούς ή τεχνητούς, σύγχρονους Μυστικούς κήπους. Ο θεατής έχει να επιλέξει.

  • Xώρος: Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος – Δεξαμενή, Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342
  • Εγκαίνια: 23 Μαρτίου στις 20:00
  • Διάρκεια: έως Σάββατο 28 Απριλίου 2018
  • Ώρες: Τρίτη – Παρασκευή: 11.00 – 15.00 & 18.00 – 21.00 | Σάββατο: 11.00 – 15.00