Εκθέσεις φωτογραφίας

ΜΥΣΤΗΡΙΟ_24: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Μια σπάνια έκθεση 23 φωτογράφων – μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Ελευσίνας, με φωτογραφίες της πόλης που εκτίθενται για πρώτη φορά! Εγκαίνια: σήμερα 9/11 στις 8μμ!

Η “2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας, διοργανώνει από σήμερα 9 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, τη δράση Μυστήριο_24 Ανατομία μιας Μεταμόρφωσης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος.

23 φωτογράφοι – μέλη της λέσχης συνθέτουν την τοπιογραφία της Ελευσίνας, προβάλλοντας τις αθέατες συντεταγμένες της, τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητές της, καθώς και έργα των ανθρώπων της, σε μια σπάνια φωτογραφική έκθεση για την πόλη, υπό την επιμέλεια του φωτογράφου Βασίλη Γεροντάκου.

Το Μυστήριο_24 Ανατομία μιας Μεταμόρφωσης εντάσσεται στη θεματική του προγράμματος Ελευσίνα Ακίνητη^ της 2023 Ελευσίς, περιλαμβάνοντας έργα φωτογραφίας όπως φωτογραφικές εκθέσεις, προγράμματα φιλοξενίας και ειδικές εκδόσεις φωτογραφικών λευκωμάτων, με πεδίο έμπνευσης τον συνεχώς μεταβαλλόμενο τόπο της Ελευσίνας και των προσώπων της.

Η ιδέα της δράσης ξεκίνησε από τη Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας το 2016, ως μια ιδανική εκκίνηση της λειτουργίας της στην πόλη που θα φιλοξενούσε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Θέλοντας να δημιουργήσουν τις δικές τους μελλοντικές μνήμες, τα μέλη της Λέσχης υλοποίησαν το 2019 ένα εργαστήριο δημιουργικής φωτογραφίας και με όχημα τη συλλογική έρευνα και εργασία, πραγματοποίησαν συναντήσεις και επισκέψεις σε βιομηχανικούς χώρους, αρχαιολογικά μνημεία, συνοικίες και τον περιβάλλοντα χώρο τους. Τα τοπία της Ελευσίνας ενεργοποίησαν τη φαντασία τους και μέσω της φωτογραφικής τέχνης, το βλέμμα τους μετουσιώθηκε σε καλλιτεχνική έκφραση.

Οι καρποί του εργαστηρίου της Φωτογραφικής Λέσχης Ελευσίνας περιλαμβάνονται σήμερα ως τεκμήρια καταγραφής σε πραγματικό χρόνο της ιστορίας της πόλης και των ανθρώπων της, στην ομαδική αυτή έκθεση φωτογραφίας, καθώς και σε μια ειδική έντυπη έκδοση – φωτογραφικό λεύκωμα. Το σύνολο των φωτογραφιών δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη δράση Μυστήριο_24 Ανατομία μιας Μεταμόρφωσης και θα παρουσιαστεί από τις 9 Νοεμβρίου στο κοινό για πρώτη φορά.

Συμμετέχοντες Φωτογράφοι (αλφαβητικά)

Βούλα Ανδρώνη, Ξένια Αντωνοπούλου, Βασίλης Γεροντάκος, Σπυριδούλα Γκίνη, Νικολέττα Γρανίτσα, Ελισσάβετ Ευσταθίου, Μαρία Ζυγούρη, Χριστίνα Κατριβέση, Ελένη Λιούλη, Μαρία Μπεμπένη, Κατερίνα Παληοκώστα, Μαρία Παναρίτη, Βίκυ Παπαϊωάννου, Μαρία Ρούσση, Λίτσα Σπηλιωτοπούλου, Χρυσούλα Σταμπολίτη, Πόπη Σταυριανού, Γιάννης Τσιατσιάνης, Άννα Τσολακίδου, Αγάπη Φεσατίδου Ψαρράκη, Μανούσος Φρατζεσκάκης, Γιώργος Χριστογεωργάκης, Δημήτρης Ψωμόπουλος. Επιμέλεια Έκθεσης & Φωτογραφικού Λευκώματος: Βασίλης Γεροντάκος

  • Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας “Λεωνίδας Κανελλόπουλος” (Ίωνος Δραγούμη 29)
  • Εγκαίνια: 9 Νοεμβρίου στις 20.00
  • Διάρκεια Έκθεσης: 9 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου
  • Μέρες και ώρες επίσκεψης: Τρίτη έως Παρασκευή 18:00-21:00, Σάββατο και Κυριακή 17:00-21:00
  • Ομαδικές επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης. Για περισσότερες πληροφορίες: 210 5562001
  • Είσοδος ελεύθερη

  • Φωτό: Χρυσούλα Σταμπολίτη