Εκθέσεις φωτογραφίας

ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26: “ΓΥΜΝΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ 6”

Η έκθεση θα γίνει στο Cinemarian (Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος, κοντά στο Μετρό Φιξ). Εγκαίνια: σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 20:00 (η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 18:30).

Η έκθεση που διοργανώνει η φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 και που θέλει να γίνει θεσμός για τη φωτογραφία καλλιτεχνικού γυμνού στη χώρα μας έφτασε στην έκτη της έκδοση!

Προηγήθηκε διαγωνισμός φωτογραφίας για να επιλεγούν οι καλύτερες φωτογραφίες. Οι πέντε φωτογράφοι που διακρίθηκαν είναι (με τυχαία σειρά) οι εξής: Άννα Μαρία Παρχαρίδου, Εβίτα Τσουτσουδάκη, Αθηνά Γαλανάκη, Τάσος Δρίτσος, Βασιλική Τασούλα.

Επίσης ξεχώρισαν και λαμβάνουν μέρος στην έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στο Cinemarian (7 – 8 – 9Ιουνίου) οι εξής φωτογράφοι (με τυχαία σειρά): Δημήτρης Πακακουνάδης, Ελένη Παπακωνσταντίνου, Κώστας Ράδος, Ζαχαρούλα Καλομινίδου, Λίτσα Θεοχάρη, Νίκος Παπαθανασίου, Κωνσταντίνα Στεργιοπούλου, Ανδρέας Πασχάλης Κωνσταντινίδης, Χρήστος Μπάκας, Νίκος Φιλιππόπουλος, Ιωάννα Αθανασοπούλου, Θωμάς Τσάβαλος, Γιώργος Μαλλιαράκης, Κωνσταντίνος Καρτσακλής, Ανδρέας Φράγκος, Θωμάς Παπαθωμάς, Σωτήρης Τσίγκος, Αντώνης Αλεξάκης, Σπυριδούλα Καμπέρη, Τίνα Κυριακού, Λεωνίδας Σταθόπουλος, Κώστας Δενδρινός, Σταύρος Σούντρης, Αριστέα Μούκα, Κώστας Σταμπάνης, Χριστίνα Σπηλιώτη, Ανδρέας Κατσικούδης, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Γιώργος Παπαγεωργίου, Μάκης Κρουστάλλης.

Στόχος μου, ως επιμελητής της έκθεσης, είναι να αντιπροσωπευτούν σε αυτή όλα τα είδη γυμνού και να αποτελέσει η έκθεση έμπνευση για τους φωτογράφους που αγαπούν το γυμνό, το πορτρέτο, τη φωτογραφία τέχνης γενικότερα.

Πρόκειται για μια έκθεση χωρίς αισθητικές αγκυλώσεις. Έχει φύγει η εποχή που μόνο τα όμορφα νεανικά σώματα θεωρούνταν κατάλληλα για αυτό το είδος. Δεν ενδιαφέρει η ομορφιά, η ηλικία, το φύλο, ο αυθορμητισμός ή η σκηνοθεσία, η τέλεια αισθητική της φωτογραφίας ή μόνο το σκεπτικό από πίσω της. Η κάθε φωτογραφία επιλέχθηκε για τη δύναμη της και για τη συγκίνηση που δημιουργεί. «Δεν υπάρχουν κανόνες για καλές φωτογραφίες. Υπάρχουν μόνο καλές φωτογραφίες», είπε ο Ansel Adams.

Σας προσκαλούμε να απολαύσετε, να συγκινηθείτε, να προβληματιστείτε και να νιώσετε ότι θέλετε ελεύθερα, μέσα από καλή φωτογραφία και τη δύναμη που έχει ένα γυμνό σώμα σαν το δικό σας ίσως!

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο “ΓΥΜΝΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ 2024” στην τιμή των 15€. Η έκθεση κρίνεται κατάλληλη για όλες τις ηλικίες! Είσοδος ελεύθερη.

– Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Νίκος Φιλιππόπουλος